Ο 20χρονος Horace Owiti Opiyo έχει μια ιδιαίτερη ιστορία να διηγηθεί, όσο πιο τραγική παίρνει.

Ανακάλυψε βλέπετε στα 10 του χρόνια μια κύστη στα γεννητικά του όργανα και τα υπόλοιπα είναι… ταινία τρόμου.

Κατατρεγμένος από την κοινωνία όπου ζούσε, αναγκάστηκε να γίνει ερημίτης. Και θα ήταν ένα post στο Facebook που θα έκανε γνωστή την περιπέτειά του και θα έφτανε τελικά στα αυτιά ενός γιατρού, ο οποίος τον εγχείρησε δύο φορές ξαναδίνοντάς του την ελευθερία του.

Πλέον μπορεί να περπατά, να τρέχει, να κολυμπά και να ονειρεύεται να αποκτήσει κάποια στιγμή τη δική του οικογένεια.

Ο Κενυάτης Horace ούτε ρούχα μπορούσε να φορέσει ούτε στο σχολείο να πάει, αφού ακόμα και το βάδισμα ήταν οδύσσεια για τον ίδιο. Στα 10 του βρήκε μια κύστη στα γεννητικά του όργανα, η οποία πιστεύεται ότι προήλθε από τσίμπημα κουνουπιού που απελευθέρωσε κάμπιες. Αυτές αναπτύχθηκαν σε παρασιτικά σκουλήκια και έφραξαν το σύστημά του, καταλήγοντας σε πρησμένους γεννητικούς ιστούς αλλά και υγρό κάτω από το δέρμα.

Εγχείρηση δεν μπορούσε να κάνει, μιας και δεν είχαν τα λεφτά, κι έτσι εγκατέλειψε την κοινωνία και ζούσε σωστός ερημίτης πιστεύοντας πως όλα ήταν έργο του Σατανά. Ένας τοπικός γιατρός άκουσε για την προσωπική του οδύσσεια μέσω Facebook και κατάφερε να αφαιρέσει χειρουργικά τον τεράστιο όγκο, επιτρέποντάς του να ζει και πάλι φυσιολογικά.

pe1

«Τώρα είμαι ελεύθερος», λέει περιχαρής ο Horace, ο οποίος μερικούς μήνες μετά την επέμβαση έμαθε πως ακόμα και πατέρας μπορεί να γίνει, καθώς όλα είναι πια φυσιολογικά.

Για τον ίδιο προέχει βέβαια το σχολείο, το οποίο έχασε λόγω του bullying που δεχόταν από τους συμμαθητές του. «Ήξερα πως αυτό δεν είναι έργο του Θεού, αλλά του Σατανά», είπε για την πάθηση που έκανε τα γεννητικά του όργανα να μεγαλώνουν και να μεγαλώνουν.

Κι ενώ είχε υποβληθεί σε μια επέμβαση το 2007, το πρόβλημα δεν γιατρεύτηκε. Τώρα οι όρχεις του ήταν τόσο τεράστιοι που δεν μπορούσε ούτε να περπατά, αναγκάζοντάς τον να κλειστεί στο σπίτι με τη γιαγιά και τον αδερφό του μέσα σε αφόρητους καθημερινούς πόνους. Τους γονείς του τους έχασε μικρούλης.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τον βοηθήσει, ένας γείτονάς του φωτογράφισε την πάθησή του και την ανέβασε στο Facebook. Εκεί την είδε η σύζυγος του κυβερνήτη της κομητείας και ζήτησε από έναν γιατρό να τον χειρουργήσει.

Δύο επεμβάσεις χρειάστηκαν για να γιατρευτεί από την ελεφαντίαση στο όσχεο. Ο χειρουργός Emmanuel Benge είπε πως «πρόκειται για μια πάθηση που στην ιατρική γλώσσα αποκαλείται λεμφοίδημα, το οποίο προκαλεί πρήξιμο στους ιστούς. Στην περίπτωσή του ήταν τα γεννητικά του όργανα, γι’ αυτό και το λέμε ελεφαντίαση»…