Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μαδρίτη, Ισπανία. Υπέροχο στιγμιότυπο

phntkwe8

Ένα πανέμορφο στιγμιότυπο απαθανάτισε ο φακός του AP. Ένα σπουργίτι ανοίγει τα φτερά του και πετά μακριά από ένα σιντριβάνι στο κέντρο της Μαδρίτης.

Ράκα, Συρία. Οι «Αμαζόνες» των Κούρδων στη Συρία

phntkwe11

Γυναίκες μαχήτριες της μονάδας του κουρδικού YPJ στη Συρία γιόρτασαν τη νίκη επί του Ισλαμικού Κράτους στην Ράκα, την πόλη που είχε αναγορεύσει σε πρωτεύουσά του το ISIS.

Νέο Δελχί, Ινδία. Οι Ινδοί γιόρτασαν τη νίκη του καλού έναντι του κακού

phntkwe9

Η μεγαλύτερη και πιο λαμπερή γιορτή της Ινδίας, το Diwali, γιορτάζεται κάθε φθινόπωρο. Ινδοί σε ολόκληρο τον κόσμο γιορτάζουν το φεστιβάλ του φωτός με πυροτεχνήματα, φώτα, λυχνάρια και φαναράκια. Το φεστιβάλ διαρκεί πέντε μέρες και σηματοδοτεί την αρχή του νέου οικονομικού έτους για τους απανταχού Ινδούς, ενώ συμβολίζει τη νίκη του καλού έναντι του κακού.

Μέξικο Σίτι, Μεξικό. Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους

phntkwe7

Οι συγκλονιστικές εικόνες από τον φονικό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ, που άφησε εκατοντάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές, έκαναν επί μέρες τον γύρο του κόσμου. Ένα μήνα μετά, τα προβλήματα στο Μέξικο Σίτι δεν έχουν τελειωμό.

Ναϊρόμπι, Κένυα. Αποξηραμένα πορτοκάλια σαν… στολίδια

phntkwe5

Οκτώ μέρες απομένουν για τον νέο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κένυα. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Κένυα Ράιλα Οντίνγκα προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν παρατυπίες και ζητά αυτή τη φορά «νομικές και συνταγματικές εγγυήσεις». Στην εικόνα, μια υποστηρίκτρια του Οντίνγκα φορά αποξηραμένα πορτοκάλια, που είναι στο χρώμα του κόμματος της αντιπολίτευσης.

Παμπλόνα, Ισπανία. Χαλάρωση στα ιαματικά λουτρά

phntkwe10

Ισπανοί απολαμβάνουν τα αρχαία ιαματικά λουτρά της Tiermas, περίπου 50 χιλιόμετρα έξω από την Παμπλόνα της Ισπανίας.

Πεκίνο, Κίνα. Στο 19ο Συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος

phntkwe3

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος με τη συμμετοχή 2.000 μελών του κόμματος. Το Συνέδριο γίνεται κάθε πέντε χρόνια και σε αυτό αποφασίζονται ποιος θα διοικήσει τη χώρα αλλά και την πολιτική κατεύθυνση που θα ακολουθηθεί. Με μία ομιλία που ξεπέρασε τις τρεις ώρες, ο πρόεδρος της Κίνας,  Σι Τζινπίνγκ παρουσίασε το όραμά του για την επόμενη μέρα της ασιατικής χώρας και δεσμεύτηκε να δημιουργήσει «μια σύγχρονη, σοσιαλιστική χώρα».

Κοιλάδα Χέφερ, Ισραήλ. Μία στάση για φαγητό

phntkwe4

Οι μεγάλοι Λευκοί Πελεκάνοι συγκεντρώνονται για να φάνε τα ψάρια που τους αφήνουν στην κοιλάδα Hefer, του Ισραήλ. Χιλιάδες Πελεκάνοι σταματούν στη δεξαμενή για φαγητό που παρέχεται από τις ισραηλινές αρχές καθώς πηγαίνουν προς την Αφρική.

Ελ Τζαντίντα, Μαρόκο. Παραδοσιακή επίδειξη με άλογα και τουφέκια

phntkwe6

Αναβάτες πυροβολούν τα τουφέκια που έχουν γεμίσει με πυρίτιδα κατά τη διάρκεια ενός εθνικού διαγωνισμού για το Tabourida, μια παραδοσιακή επίδειξη ιππασίας, γνωστή και ως Fantasia, στο Μαρόκο.

Παρίσι, Γαλλία. Ρώσος καλλιτέχνης πυρπόλησε τη Banque de France

phntkwe1

Ο Ρώσος καλλιτέχνης Petr Pavlensky στέκεται μπροστά από ένα κτίριο της Banque de France αφού έχει βάλει φωτιά στα παράθυρα, ως μέρος μιας παράστασης που έδωσε στο Παρίσι. Ο Pavlensky κρατείται από τη αστυνομία.