Τη «μεγαλύτερη αντίπαλό» του χαρακτήρισε τη Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, τη δημοσιογράφο που δολοφονήθηκε στη Μάλτα, ο πρωθυπουργός της χώρας Τζόζεφ Μουσκάτ. Δεσμεύτηκε παρόλα αυτά να βρει τους δολοφόνους της και να τους παραπέμψει στη δικαιοσύνη.

Ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός, ο οποίος χθες κατηγορήθηκε από τον γιο του θύματος ότι είναι συνένοχος στον θάνατο της μητέρας του, επιχείρησε να μετατοπίσει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Εθνικιστικό Κόμμα, λέγοντας ότι υπήρξε στόχος των τελευταίων αποκαλύψεων της δημοσιογράφου.

«Είναι αδιανόητο σε μια χώρα σαν την Μάλτα να πεθαίνεις για τη δουλειά σου, στην περίπτωση της Καρουάνα Γκαλιζία για αυτά που έγραψε», είπε ο Μαλτέζος πρωθυπουργός στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Ήταν ίσως η μεγαλύτερη αντίπαλός μου, μου επετίθετο από τότε που ήμουν αρχηγός της αντιπολίτευσης. Αλλά αυτή ήταν η δουλειά της», είπε και πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από «το FBI και από τις μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών να βρουν τους δολοφόνους της».

Η Καρουάλα Γκαλιζία, η οποία είχε χαρακτηριστεί «ένα Wikileaks από μόνη της», σκοτώθηκε από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της την Δευτέρα.

Πρόσφατα είχε χρησιμοποιήσει το μπλογκ της, το οποίο έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, για να καταγγείλει για διαφθορά τον στενό κύκλο του Μουσκάτ, με πολλές από τις καταγγελίες να βασίζονται στις διαρροές των Panama Papers.

Ο Μουσκάτ αρνήθηκε να προβεί σε εικασίες για το ποιός πιθανόν να κρύβεται πίσω από τη δολοφονία της, αλλά είπε «ότι το ευκολότερο πράγμα για μένα θα ήταν να φωτογραφίσω την αντιπολίτευση, ο ηγέτης της οποίας ήταν ο στόχος των τελευταίων καταγγελιών της Ντάφνι».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.