Εκτελέστηκε τη νύχτα της Πέμπτης στις ΗΠΑ ένας άνδρας από τη Φλόριντα, που είχε καταδικαστεί για τον φόνο δύο ανθρώπων.

Ο 57χρονος Michael Lambrix είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο των Clarence Moore και Alicia Bryant έξω από το τροχόσπιτό του, ύστερα από μια νύχτα με άφθονο αλκοόλ, το 1983. Ο ίδιος υποστήριζε πως είχε σκοτώσει τον Moore σε αυτοάμυνα, αφότου εκείνος είχε σκοτώσει τη Bryant.

Ο Lambrix εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση και είναι ο δεύτερος κατάδικος που εκτελείται στην πολιτεία της Φλόριντα από τον Αύγουστο.

Πριν τον θάνατό του, ο 57χρονος είχε πει στους δημοσιογράφους πως η εκτέλεσή του θα ήταν «φόνος εν ψυχρώ».

Είχε ασκήσει έφεση βασιζόμενος σε πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο ο τρόπος καταδίκης των πολιτών στη συγκεκριμένη πολιτεία είχε κριθεί αντισυνταγματικός. Έκτοτε η Φλόριντα πέρασε νέα νομοθεσία που απαιτεί η επιβολή της θανατικής ποινής να είναι ομόφωνη.

Παρότι ο δικηγόρος του επισήμανε πως η καταδίκη του πελάτη του δεν ήταν ομόφωνη, το Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντα έκρινε πως η υπόθεση του Lambrix ήταν πολύ παλιά για να αναθεωρηθεί.

Ο Lambrix περίμενε την εκτέλεσή του για σχεδόν 34 χρόνια και η καταδίκη του είχε εν πολλοίς στηριχτεί στην κατάθεση της συγκάτοικού του και φίλης του Frances Smith, που ήταν μαζί του τη νύχτα των φόνων.

Οι δυο τους γνώρισαν τα θύματα σε ένα μπαρ και όλοι μαζί επέστρεψαν στο τροχόσπιτό τους για να συνεχίσουν τη διασκέδαση.

Η Smith κατέθεσε πως ο Lambrix είχε φύγει από το τροχόσπιτο με τον Mooreκαι επέστρεψε λίγο μετά, ζητώντας και από την Bryant να βγει έξω. Όταν επέστρεψε, είκοσι λεπτά μετά, ήταν καλυμμένος με αίμα. Φέρεται να σκότωσε με έναν γρύλο τον Moore και να έπνιξε την Bryant.