Ο απολογισμός των θυμάτων από την κατάρρευση ενός κτιρίου στη Βηρυτό αυξήθηκε στους 25 νεκρούς αργά χθες καθώς σωστικά συνεργεία συνέχιζαν να δουλεύουν υπό σφοδρή βροχόπτωση με ελάχιστες ελπίδες ότι θα εντοπίσουν επιζώντες.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν ξένοι εργαζόμενοι στο Λίβανο, είπε ο επικεφαλής της ομάδας της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) η οποία δρα στον τόπο της καταστροφής, Τζορτζ Κατάνεχ.

«Ως τώρα έχουν ανασυρθεί 25 σοροί και πιστεύουμε ότι υπάρχουν κι άλλες θαμμένες κάτω από τα συντρίμμια», είπε ο Κατάνεχ.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι μια 15χρονη λιβανέζα, ένας 73χρονος λιβανέζος καθώς και υπήκοοι του Σουδάν, της Αιγύπτου και των Φιλιππίνων που ζούσαν και εργάζονταν στο Λίβανο.

Νωρίτερα ο ίδιος αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι 12 άνθρωποι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για νοσηλεία.

Το εξαώροφο κτίριο κατέρρευσε στην Ασραφίγια, μια συνοικία στην ανατολική Βηρυτό, το βράδυ της Κυριακής. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες επέτειναν την καθυστέρηση στις επιχειρήσεις διάσωσης.

«Τα σωστικά συνεργεία με τα περιορισμένα μέσα τους κατάφεραν να διασώσουν ορισμένους ανθρώπους αλλά οι καιρικές συνθήκες έκαναν πολύ δύσκολο να διασώσουν περισσότερους», είπε ένας εθελοντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στο σημείο.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας υποστράτηγος Ρέιμοντ Χάταρ είπε ότι όταν το κτίριο κατέρρευσε στο εσωτερικό του πιστεύεται ότι βρίσκονταν 40 άνθρωποι.