Τη ρωσική νομοθεσία για τα μέσα ενημέρωσης, κατηγόρησε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ CNN International, ότι παραβιάζει, η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών, η οποία ανακοίνωσε πως κάλεσε εκπροσώπους του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου να παρουσιαστούν ενώπιόν της σε σχέση με την υπόθεση.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι ασκεί αθέμιτη πίεση στις δραστηριότητες στις ΗΠΑ του κρατικά ελεγχόμενου ομίλου ΜΜΕ RT και προειδοποίησε πως η Μόσχα μπορεί να λάβει ανταποδοτικά μέτρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών, Roskomnadzor, ανέφερε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ότι σχεδιάζει να προειδοποιήσει το CNN για τις φερόμενες παραβιάσεις, που παραβαίνουν όπως είπε και τους όρους της άδειας εκπομπής του.

Δεν ανέφερε τις παραβιάσεις της ρωσικής νομοθεσίας στις οποίες προέβη το τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ, προσθέτοντας πως θα συνεχίσει τη «συστηματική παρακολούθηση» των ξένων ομίλων ΜΜΕ που έχουν λάβει άδεια στη Ρωσία.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η κίνηση της ρυθμιστικής αρχής είχε πολιτικά κίνητρα, ο επικεφαλής της Roskomnadzor, Αλεξάντερ Ζάροφ δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax: «Δεν εργάζομαι σε μια πολιτική υπηρεσία. Εργάζομαι σε μια ρυθμιστική υπηρεσία».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε χθες πως οι αρχές των ΗΠΑ απαιτούν από το ελεγχόμενο από το ρωσικό κράτος τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today (RT) να εγγραφεί ως «ξένος αντιπρόσωπος» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είπε πως η κίνηση αυτή θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του προσωπικού του καναλιού, επειδή περιλαμβάνει την υποχρέωση να αποκαλύπτονται προσωπικά δεδομένα τους. «Στην ατμόσφαιρα κυνηγιού μαγισσών που εκτυλίσσεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό μπορεί να αποτελεί πραγματική απειλή», είπε.

Είπε πως οποιαδήποτε κίνηση γίνει εναντίον ρωσικών ΜΜΕ που λειτουργούν στις ΗΠΑ «θα λάβει ανταποδοτική απάντηση». «Και σε ποιον θα πέσει αυτό, θα ήταν εύκολο για την Ουάσινγκτον να το βρει. Ο χρόνος περνάει», είπε σε συνέντευξη Τύπου χθες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.