Τις σπουδές της στο Χάρβαρντ άρχισε η Μαλία Ομπάμα, η μεγάλη κόρη του Αμερικανού πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Και παρότι εκείνος έκανε τον γενναίο μπροστά της, όπως αποκάλυψε σε ομιλία του, φεύγοντας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, όπως κάθε γονιός.

Σύμφωνα με το WDEL, ο Ομπάμα βρέθηκε στο Ντέλαγουεαρ, στο πλευρό του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, σε εκδήλωση για το ίδρυμα για την προστασία των παιδιών, που φέρει το όνομα του γιου του: Beau Biden Foundation for the Protection of Children. Όταν πήρε τον λόγο μίλησε κυρίως για την οικογένεια Μπάιντεν, αλλά έκανε και μια αναφορά στο πώς είναι να βλέπεις τα παιδιά σου να μεγαλώνουν.

«Για εμάς που έχουμε κόρες, συμβαίνει τόσο γρήγορα. Άφησε τη Μαλία στο πανεπιστήμιο και, όπως έλεγα στον Τζο και τη Τζιλ, ήταν λίγο σαν επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Ήμουν περήφανος που δεν έκλαψα μπροστά της αλλά επιστρέφοντας, η ασφάλειά μου κοιτούσε μπροστά, κάνοντας πως δεν με άκουγε να κλαίω και να φυσάω τη μύτη μου. Ήταν δύσκολο» περιέγραψε.

Τελικά, συνέχισε, το να βλέπεις τα παιδιά σου να επιτυγχάνουν είναι ένας τρόπος να θυμάσαι τι έχει πραγματικά σημασία στη ζωή. «Είναι μια υπενθύμιση πως στο τέλος της ζωής μας, ό,τι κι αν έχουμε επιτύχει σε άλλους τομείς, αυτά που θα θυμόμαστε είναι οι χαρές των παιδιών μας και- ελπίζω πολύ αργότερα- των εγγονιών μας». «Να κρατάς το χέρι τους, να τα κουνάς στην κούνια, να τα ακούς να μιλούν για όσα έγιναν στο σχολείο».