Ο Φιντέλ Κάστρο συνεχίζει τις εμφανίσεις του, με επιστροφή αυτή τη φορά όχι απλά στην κοινωνική ζωή αλλά και στην Εθνοσυνέλευση. Φορώντας μακρυμάνικο χακί στρατιωτικό πουκάμισο χωρίς διακριτικά, έγινε δεκτός με ενθουσιώδη χειροκροτήματα και «Βίβα Φιντέλ» κατά την είσοδό του στην Εθνοσυνέλευση, αν και περπάτησε υποβοηθούμενος
Ήταν η πρώτη φορά που ο ιστορικός ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης συμμετείχε σε μία δημόσια κυβερνητική συνάντηση από το 2006, όταν αρρώστησε και υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο έντερο. Η κοινοβουλευτική σύνοδος μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση της Κούβας.

Ο Κάστρο παρακολουθούσε μία ειδική κοινοβουλευτική σύνοδο, την οποία ο ίδιος ζήτησε προκειμένου να επιστήσει την προσοχή όλων για έναν επικείμενο πυρηνικό πόλεμο που θα αρχίσει αν ο Μπαράκ Ομπάμα διατάξει επίθεση στο Ιράν.

Στη διάρκεια της 12λεπτης ομιλίας του, ο Κάστρο αναφέρθηκε επίσης στην περίπτωση ενός από τους πέντε καταδικασθέντες κουβανούς κατασκόπους που βρίσκονται στις φυλακές των ΗΠΑ, τον Χεράρντο Χερνάντες, εκφράζοντας την ελπίδα πως θα επιτραπεί στη σύζυγό του να τον επισκεφθεί ή ακόμη πως θα αφεθεί ελεύθερος.