Μετέφεραν λαθραία χρυσό στα πιο απίστευτα μέρη του σώματος

Πενήντα άνθρωποι συνελήφθησαν στη Νότια Κορέα για λαθρεμπόριο 2.348 κιλών χρυσού


ΚΟΣΜΟΣ
16:25
24/05/2017
Μετέφεραν λαθραία χρυσό στα πιο απίστευτα μέρη του σώματος
loading

Δεκάδες πολίτες της Νότιας Κορέας βρίσκονται στα χέρια των αρχών της χώρας, κατηγορούμενοι για λαθρεμπόριο 2.348 κιλών χρυσού, που έκρυβαν σε ομολογουμένως περίεργα σημεία του σώματός τους, σύμφωνα με την τελωνειακή αρχή της Νότιας Κορέας (KCS).

Συνολικά 51 άνθρωποι, ανάμεσά τους και νοικοκυρές, εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο Incheon στις αρχές του προηγούμενου μήνα. Το συγκεκριμένο λαθρεμπόριο γινόταν τα τελευταία δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την Korean Times, οι άντρες λαθρέμποροι έκρυβαν πέντε ή έξι μπάρες χρυσού (3Χ3 εκατοστά), κάθε μία βάρους 200 γραμμαρίων, στον πρωκτό, ενώ οι γυναίκες τις έκρυβαν στον κόλπο ή στον πρωκτό τους.

ΧΡΥΣΟΣ

Η αξία του χρυσού ανέρχεσαι σε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια, τη μεγαλύτερη αξία χρυσού που έχει κατασχεθεί σε μία και μόνο υπόθεση λαθρεμπορίου. Η υπόθεση εξελισσόταν από τον Μάρτιο του 2015 και ο χρυσός προερχόταν από το Τόκιο και το Yantai της Κίνας.

Η τιμή του χρυσού στην Κορέα είναι συνήθως υψηλότερη σε σχέση με αρκετές άλλες χώρες λόγω του επιπλέον 15% φόρου που επιβάλλεται στα προϊόντα χρυσού, σύμφωνα με το KCS.

ΧΡΥΣΟΣ

«Το λαθρεμπόριο χρυσού είναι κάτι με το οποίο οι άνθρωποι μπορούν να βγάλουν εύκολα λεφτά, λόγω του χάσματος στην τιμή», δήλωσε αξιωματούχος του KCS. «Καθώς η καταστολή γίνεται σκληρότερη, οι λαθρέμποροι γίνονται περισσότερο ευρηματικοί στο να κρύβουν χρυσό ή άλλα κοσμήματα που θέλουν να φέρουν».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει