Ο επτάχρονος Emre Erulkeroglu από τη Βρετανία υπέφερε για μήνες από έντονους πονοκεφάλους, αλλά οι γιατροί επέμεναν πως δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας.

Οι πονοκέφαλοι άρχισαν το 2015, όταν μια μέρα ξύπνησε πονώντας φρικτά και κάνοντας εμετό. Λίγο αργότερα, κι ενώ οι γονείς του τον είχαν πάει στο νοσοκομείο, τα συμπτώματα υποχώρησαν κι έτσι οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο.

appdaoo2

Οι πόνοι όμως επέστρεφαν, κυρίως τα πρωινά, όταν ξυπνούσε, και το αγόρι πέρασε εβδομάδες υποφέροντας.

Η μητέρα του δεν σταμάτησε να ψάχνει μια εξήγηση, αν και οι γιατροί επέμεναν πως δεν υπήρχε κάτι ανησυχητικό όταν και οι εξετάσεις του βγήκαν καθαρές.

appdaoo4

«Ένας γιατρός μου είπε μάλιστα να σταματήσω να τον ρωτάω κάθε μέρα αν έχει πονοκέφαλο γιατί μπορεί εγώ να τον έκανα να πιστεύει πως πονάει» αφηγείται η μητέρα του στη Daily Mail. «Έτσι, χαλάρωσα λίγο, πιστεύοντας πως με τη στάση μου τον έκανα χειρότερα και πως μπορεί να ήταν ημικρανίες».

Λίγες εβδομάδες αργότερα, όμως, ο Emre ζωγράφισε το κεφάλι του και με μια μαύρη βούλα στο μέτωπο της έδειξε πού ήταν η πηγή του πόνου του.

appdaoo1

Απαιτώντας νέες εξετάσεις, το αγόρι μπήκε σε λίστα αναμονής για Μαγνητική Τομογραφία, καθώς η υπόθεσή του δεν θεωρήθηκε επείγουσα. Όσο όμως περίμενε, η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Η μητέρα του δεν τα παράτησε στιγμή και συνέχισε να πηγαίνει καθημερινά στο νοσοκομείο ρωτώντας μήπως κάποιος άλλος είχε ακυρώσει το ραντεβού του και υπήρχε έτσι ένα κενό για τον γιο της.

Και δικαιώθηκε.

appdaoo3

Οι γιατροί εντόπισαν μια κύστη, την οποία χαρακτήρισαν καλοήθη. Χρειάστηκε να  γίνουν κι άλλες εξετάσεις για να αποκαλυφθεί πως επρόκειτο για όγκο.

Παρότι ο όγκος δεν είναι χειρουργήσιμος, εξηγεί η Daily Mail, το αγόρι δέχθηκε την απαραίτητη φροντίδα και είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Η οικογένειά του δημοσιοποίησε την ιστορία του στο πλαίσιο της καμπάνιας της οργάνωσης The Brain Tumour Charity, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα συμπτώματα των όγκων στον εγκέφαλο.

appdaoo5

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.