«Νέος διανομέας πίτσας. Ήθελα να σας κάνω έκπληξη και το πέτυχα». Με αυτά τα λόγια ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν, κρατώντας κουτιά με πίτσες, καλησπερίζει στην είσοδο του διαμερίσματός τους σε πολυκατοικία της Βιέννης, τα έκπληκτα μέλη μιας οικογένειας που του ανοίγουν την πόρτα περιμένοντας τις πίτσες που έχουν παραγγείλει σε κοντινή πιτσαρία.

Δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά για πραγματικό γεγονός που επαναλαμβάνεται στην είσοδο και στη συνέχεια στο εσωτερικό και άλλων βιεννέζικων κατοικιών, όπου ο καγκελάριος εμφανίζεται να συζητά και να συντρώγει με τους ενοίκους τους.

Οι σκηνές αυτές, όπως και εκείνες, όπου νωρίτερα ο Κρίστιαν Κερν ετοιμάζει πίτσες για το φούρνο κάποιας βιεννέζικης πιτσαρίας, περιέχονται σε ένα διάρκειας τεσσάρων λεπτών βίντεο που αναρτήθηκε απόψε στον προσωπικό λογαριασμό του Αυστριακού καγκελάριου στο Facebook.

Οπως διευκρίνιζε απόψε ο γενικός γραμματέας των Σοσιαλδημοκρατών Γκέοργκ Νίντερμιουλμπιχλερ, με αυτό το βίντεο ξεκινά μία νέα εκστρατεία στο πλαίσιο της οποίας ο Κρίστιαν Κερν επιθυμεί να προσεγγίσει και να αφουγκραστεί τα μεσαία κοινωνικά στρώματα, ως προς την στάση τους απέναντι στην πολιτική και ως προς τις προσδοκίες τους.

Σύμφωνα με τον Γκέοργκ Νίντερμιουλμπιχλερ, η εκστρατεία αυτή δεν συνδέεται με έναν επικείμενο προεκλογικό αγώνα (σ.σ. οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία πρόκειται να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2018), αλλά εντάσσεται στο κομματικό έργο, ιδιαίτερα παραμονές της Πρωτομαγιάς — της μεγάλης γιορτής των Σοσιαλδημοκρατών.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η εκστρατεία σκοπεύει επίσης να αντικρούσει την κριτική ότι τα κόμματα δραστηριοποιούνται πάντα μόνον παραμονές εκλογών, καθώς, κατά την άποψή του, «καθήκον της πολιτικής είναι να παραμένει σε μόνιμη επαφή με τους ανθρώπους».

«Η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του Σοσιαλδημοκρατικού και του (συντηρητικού) Λαϊκού Κόμματος αποφάσισε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για τους επόμενους 18 μήνες, και αυτό το πρόγραμμα θέλουμε να το εφαρμόσουμε με τη λήψη μέτρων υπέρ των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων», τονίζει χαρακτηριστικά στις αποψινές δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών.