Ο πατέρας ενός αγοριού από τη Χαβάη, που εξαφανίστηκε πριν από είκοσι χρόνια, δήλωσε ένοχος για ανθρωποκτονία, κατόπιν δικαστικού συμβιβασμού.

Σύμφωνα με το ABC News, ο Peter Kema Sr. δεσμεύεται, από τη συμφωνία, να αποκαλύψει πού βρίσκεται η σορός του γιου του. Στο πλαίσιό της θα καταδικαστεί σε εικοσαετή φυλάκιση με υποχρεωτική παραμονή στη φυλακή έξι χρόνων και οκτώ μηνών, εφόσον βοηθήσει τις αρχές να βρουν τα απομεινάρια του γιου του Peter Jr., ο οποίος ήταν έξι ετών όταν εξαφανίστηκε.

Εάν ο Kema δεν συνεργαστεί, οι εισαγγελικές αρχές θα ζητήσουν φυλάκιση 25 ετών.

nxh2i3rb

«Δεν θα τελειώσει η υπόθεση μέχρι να βρούμε τη σορό» δήλωσε ο εισαγγελέας.

Ο Peter Kema δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια για την υπόθεση. Μόνο απάντησε «ναι» όταν δικαστής τον ρώτησε εάν προκάλεσε από αμέλεια τον θάνατο του παιδιού με το να μην του παρέχει την απαιτούμενη ιατρική βοήθεια.

kema

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ο Peter έγινε σύμβολο της εκστρατείας για τα παιδιά που είχαν πέσει θύματα κακοποίησης ή είχαν εξαφανιστεί. Ήταν το πρόσωπο της καμπάνιας και το ερώτημα- σύνθημα ήταν «Where is Peter Boy?» («Πού είναι ο Peter;»)

Ο πατέρας του και η σύζυγός του  Jaylin θεωρούνταν για πολλά χρόνια ύποπτοι για την εξαφάνιση του παιδιού, αλλά οι αρχές δεν είχαν αρκετά στοιχεία για να τους απαγγείλουν κατηγορίες, κάτι που τελικά έγινε πέρσι.

Η Jaylin Kema ομολόγησε την ενοχή της για ανθρωποκτονία και δέχθηκε, με ανταλλάγματα, να καταθέσει ενάντια στον σύζυγό της και να μιλήσει για την κακοποίηση που είχε υποστεί και τον τελικό θάνατό του.

7rzhxrqv

Συγγενείς της οικογένειας ανησυχούσαν, στα τέλη της δεκαετίας του ’90, πως ο πατέρας του κακοποιούσε τον Peter. Υπάρχει καταγεγραμμένο περιστατικό με τόσο μεγάλο τραύμα, τρύπα τόσο βαθιά, που μπορούσε κανείς να βάλει μέσα το δάχτυλό του. Το παιδί δεν δέχθηκε καμία ιατρική φροντίδα.

Η Jaylin Kema δεν πήγε τον γιο της στον γιατρό, παρότι είχε ασφάλιση, και δεν κατήγγειλε τον σύζυγό της επειδή τον φοβόταν.

Μια μέρα μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου 1997, η 4χρονη κόρη του ζευγαριού άκουσε την Jaylin Kema να φωνάζει τον άνδρα της και να προσπαθεί να επαναφέρει το αγόρι. Μετά είδε τον αδελφό της μέσα σε ένα κουτί.

Οι αρχές εκτιμούν πως το αγόρι πέθανε από σηπτικό σοκ.

u2bji0xb