«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή»

Στα άκρα οι σχέσεις Ιράν - Ισραήλ σύμφωνα και με τις δηλώσεις Ιρανού αξιωματούχου


ΚΟΣΜΟΣ
6:30
16/11/2011
«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή»
loading

Το Ιράν λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις «απειλές» για στρατιωτική επέμβαση εναντίον των πυρηνικών του εγκαταστάσεων, δήλωσε σήμερα από τη Νέα Υορκη ένας υψηλόβαθμος ιρανός αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του είναι «έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση».

Την ώρα που αυξάνεται η ένταση σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Λαριτζανί, επικεφαλής του ιρανικού Ανώτατου Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, επανέλαβε ότι η χώρα του δεν θα αποκηρύξει ποτέ το δικαίωμά της στην πυρηνική τεχνολογία.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα στρατιωτικών επιθέσεων ο Λαριτζανί απάντησε στους δημοσιογράφους: «Οι κυβερνώντες δεν αγνοούν καμία απειλή εναντίον του Ιράν. Είμαστε απολύτως έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση».

Οι στρατιωτικές επιθέσεις θα ήταν "μεγάλη ανοησία", πρόσθεσε πάντως ο Λαριτζανί. Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της δολοφονίας δύο ιρανών επιστημόνων ειδικών στα πυρηνικά το Νοέμβριο του 2010 για την οποία η Τεχεράνη κατηγορεί το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

«Δολοφονήστε δύο επιστήμονες, εκατοντάδες άλλοι θα πάρουν τη θέση τους. Χτυπήστε ένα εργοστάσιο και ένα άλλο θα κατασκευαστεί», επεσήμανε.

«Είμαστε περήφανοι που κατέχουμε αυτή την τεχνολογία και αυτή την επιστήμη. Είμαστε περήφανοι που είμαστε οι πρώτοι στην περιοχή. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από το Ιράν τις δυνατότητές του», υπογράμμισε ο Λαριτζανί.

Όταν ρωτήθηκε για την έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο σε μία στρατιωτική βάση κοντά στην Τεχεράνη από την οποία σκοτώθηκε ένας ειδικός στους πυραύλους, ο Λαριτζανί απάντησε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για ατύχημα και ότι έχει ξεκινήσει έρευνα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει