Σε γκάφα υπέπεσαν οι τουρκικές αρχές, οι οποίες το απόγευμα της Κυριακής έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του υποτιθέμενου τρομοκράτη που προκάλεσε το μακελειό στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, αφήνοντας πίσω του 39 νεκρούς και 69 τραυματίες.

Fωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες δεν απεικονίζουν τον δράστη της επίθεσης αλλά έναν υπήκοο από το Καζακστάν. Μάλιστα, ο ίδιος υπέβαλε διαμαρτυρία βλέποντας φωτογραφία του να έχει δημοσιευτεί στις πρώτες σελίδες σε όλα τα Μέσα παγκοσμίως.

hhh

Αρχικά τα τουρκικά ΜΜΕ έκαναν πρωτοσέλιδο τη σχετική φωτογραφία υποστηρίζοντας ότι είχε ληφθεί κατά τον έλεγχο διαβατηρίου του δράστη στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Ανέφεραν ακόμη ότι ο δράστης είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους από το Τουρκεστάν.

Βλέποντας το πρόσωπό του να εικονίζεται στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα ΜΜΕ το απόγευμα της Κυριακής, ο άνδρας πήγε στην αστυνομία για να διαμαρτυρηθεί. Όπως είπε στην Τουρκία βρίσκεται για εμπορικούς λόγους και δεν έχει καμία σχέση με τρομοκρατία.

Έπειτα από έρευνα που έγινε, όντως διαπιστώθηκε ότι είναι πολίτης του Καζακστάν και βρίσκεται στην Τουρκία για επαγγελματικούς λόγους.