Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο τηλεοπτικό κανάλι CBS, ο Μπαράκ Ομπάμα, προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολιτικούς να μην χρησιμοποιούν το αμφιλεγόμενο θέμα της λαθρομετανάστευσης για να κερδίζουν δύναμη και αναγνώριση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε συγκεκριμένα από τους πολιτικούς να μην «δημαγωγούν» για το θέμα λέγοντας ότι η κυβέρνησή του θέλει να συνεργαστεί με την Πολιτεία της Αριζόνας για να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Σημειώνεται ότι στις αρχές της εβδομάδας αμερικανικό δικαστήριο «μπλόκαρε» ορισμένες διατάξεις του νέου, σκληρού νόμου για τη λαθρομετανάστευση λίγες ώρες προτού τεθεί σε ισχύ στην Αριζόνα, γεγονός που θεωρήθηκε ως νίκη για την κυβέρνηση Ομπάμα. Η Πολιτεία πάντως έχει εφεσιβάλει τη δικαστική απόφαση.

«Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Αριζόνα. Καταλαβαίνω την απογοήτευση του λαού της Αριζόνας. Όμως αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να δημαγωγούμε στο θέμα αυτό. Και αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να επιτρέψουμε σε 50 διαφορετικές Πολιτείες, σε πόλεις ή σε κοινότητες, τον οποιονδήποτε θέλει να κάνει όνομα, να λέει ξαφνικά ότι θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα μόνος του. Πρόκειται για εθνικό πρόβλημα», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που έδωσε στη δημοσιότητα το κανάλι.