Ένα μικρό αεροσκάφος συνετρίβη χθες στην Πολιτεία του Κονέκτικατ (βορειοανατολικές ΗΠΑ) με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας εκ των δύο επιβαινόντων, συνεπεία μιας «εσκεμμένης ενέργειας» τα κίνητρα της οποίας δεν έχουν διαλευκανθεί, έκαναν σήμερα γνωστό οι αμερικανικές αρχές.

Εξαιτίας της εκούσιας φύσης του δυστυχήματος, η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ανέλαβε τις έρευνες, όπως διευκρίνισε η αμερικανική αρχή για την ασφάλεια των μεταφορών (NTSB) σε ένα δελτίο Τύπου.

Έναν μήνα μετά τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ, τα αμερικανικά ΜΜΕ προχωρούν σε εικασίες σχετικά με το ενδεχόμενο να υπήρχαν τρομοκρατικά κίνητρα, καθώς το αεροσκάφος συνετρίβη πλησίον ενός συγκροτήματος που θεωρείται ευαίσθητου χαρακτήρα καθώς ανήκει στην εταιρεία κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών Pratt and Whitney.

Το αεροσκάφος κατέπεσε χθες το απόγευμα αφού συγκρούστηκε σε έναν πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος και γραμμές μεταφοράς κοντά στην πόλη Χάρτφορντ, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, The Hartford Courant.

Ένας εκ των επιβαινόντων σκοτώθηκε επί τόπου, ένας εκπαιδευόμενος πιλότος ηλικίας 28 ετών που ονομάζεται Φέρας Φρέιτεχ, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Οι New York Times γράφουν ότι ο Φρέιτεχ ήταν Ιορδανός υπήκοος.

Ο δεύτερος επιβάτης, ο δάσκαλός του, σύμφωνα με τη Hartford Courant, τραυματίστηκε αλλά μπορεί και καταθέτει στους ερευνητές.

Επικαλούμενη μια αστυνομική πηγή, η εφημερίδα επισήμανε ότι η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στο διαμέρισμα του Φρέιτεχ «χωρίς να εντοπίσει στοιχεία τρομοκρατίας».

Οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να καθορίσουν ποιος εκ των δύο ανδρών είχε τον έλεγχο του αεροσκάφους τη στιγμή της συντριβής. Η εφημερίδα αναφέρει ότι μαθητής και εκπαιδευτής είχαν εμπλακεί σε μια διένεξη ακριβώς πριν από το δυστύχημα.