Η θερινή ώρα θα ισχύει για όλη τη χρονιά στην Τουρκία

Στόχος οι πολίτες να «επωφεληθούν περισσότερο από την ηλιοφάνεια»


ΚΟΣΜΟΣ
14:28
08/09/2016
Η θερινή ώρα θα ισχύει για όλη τη χρονιά στην Τουρκία
6
loading

Η Τουρκία αποφάσισε να διατηρήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους τη θερινή ώρα, η οποία θα έπαυε να ισχύει στα τέλη Οκτωβρίου, προκειμένου οι πολίτες να «επωφεληθούν περισσότερο από την ηλιοφάνεια».

Η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Ενέργειας, επικυρώθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Οι δείκτες του ρολογιού δεν θα χρειαστεί πλέον να ρυθμίζονται δύο φορές τον χρόνο, εναλλασσόμενοι μεταξύ της χειμερινής ώρας και της θερινής, ώστε οι πολίτες να «επωφελούνται περισσότερο από την ηλιοφάνεια» της ημέρας, αναφέρεται στην απόφαση. «Από την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 04.00 (τοπική ώρα) το πέρασμα στη χειμερινή ώρα δεν θα ισχύσει».

Το πέρασμα από τη χειμερινή ώρα (από τα τέλη Οκτωβρίου έως τα τέλη Μαρτίου) στη θερινή (από τις αρχές Απριλίου έως τα τέλη Οκτωβρίου), με το γύρισμα των δεικτών σε ρολόγια και ξυπνητήρια μια ώρα μπροστά ή μια ώρα πίσω σε σχέση με τη ζώνη ώρας, καθιερώθηκε σε πολλές χώρες προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια, να περιορίζεται η χρήση τεχνητού φωτισμού αλλά και να συμπίπτουν οι ώρες των καθημερινών δραστηριοτήτων με περισσότερη ηλιοφάνεια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar ετσι μπραβο

  ακομη και οι ''μπουνταλαδες'' τουρκοι ειναι ποιο εξυπνοι απο μας.

 2. avatar A.G

  Και εμάς τι μας νοιάζει ρε

 3. avatar Δερβίσης

  Ετσι όμως αναγκάζεται ο κόσμος να ξυπνάει νωρίς, από τα μαύρα σκοτάδια, και να κοιμάται νωρίς ώστε να μπορεί να ξυπνάει νωρίς. Δηλαδή καταπολεμείται το τεμπελίκι.

 4. avatar Age

  Συγχωρέστε με αλλά δεν κατάλαβα τίποτα.... Αφού η αλλαγή γίνετε για να επωφελούμαστε της περισσότερης ηλιοφάνειας, πώς και η μη αλλαγή στην Τουρκία θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα;

  1. avatar Social Distortion

   Ουσιαστικά γίνετε για να έχουμε λιγότερη κατανάλωση ενέργειας στους χώρους εργασίας.Με την μη αλλαγή της ώρας που θα γίνει στην Τουρκία θα έχει ο κόσμος το απόγευμα μία ώρα παραπάνω ηλιοφάνειας για να την χαρεί ο ίδιος.

 5. avatar darth vader

  σωστοι οι γειτονεοι. μακαρι να το καναμε κι εμεις...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει