Ταραχές ξέσπασαν το πρωί στις πόλεις Σαναά και Ταΐζ ανάμεσα στο επίλεκτο σώμα του στρατού και των ανδρών του στρατηγού Αλι Μόχσεν αλ ‘Αχμαρ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν στις μάχες που μαίνονταν το πρωί στη βόρεια Σαναά, στην οδό Αμράν, όπου έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς και στην οδό Ταλάτιν που οδηγεί στην έδρα της 1ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας του στρατηγού.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στις θέσεις της 1ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, δυνάμεις της οποίας διασφαλίζουν την προστασία της πλατείας της Αλλαγής, που είναι το κέντρο του κινήματος αμφισβήτησης το οποίο ζητεί την αποχώρηση του Σάλεχ.

Νωρίτερα το πρωί, συγκρούσεις με αυτόματα όπλα είχαν ξεσπάσει στην Αλ-Χασάμπα, στη βόρεια Σαναά, μεταξύ των πιστών στον πρόεδρο Σάλεχ δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το υπουργείο Εσωτερικών και ένοπλων μαχητών του φύλαρχου σεΐχη Σάντεκ αλ-‘Αχμαρ.

Παράλληλα, μια οβίδα έπληξε το πρωί τον περίβολο ενός ινστιτούτου του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου, του κυβερνώντος κόμματος, στο κέντρο της Σαναά προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ανθρώπων.

Στην Ταΐζ, νοτιοδυτικά της Σαναά, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν, ενώ ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν χθες από πυρά που έπεσαν από πιστούς στο Σάλεχ εναντίον συνοικιών της πόλης. Οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε αρκετές συλλήψεις.