Την απόφασή του να μην εγκαταλείψει την εξουσία εάν οι πρώην πολιτικοί του σύμμαχοι, που στο μεταξύ έχουν γίνει αντίπαλοί του, συμμετάσχουν στις εκλογές, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, προειδοποιώντας ότι αυτό θα προκαλούσε εμφύλιο πόλεμο.

Σε συνέντευξή του που έδωσε στο Time και στην Washington Post έπειτα από την αιφνίδια επιστροφή του στη Σαναά, έπειτα από απουσία τριών μηνών για νοσηλεία στη Σαουδική Αραβία, ο Σάλεχ δήλωσε ότι σχέδιο που παρουσιάστηκε από τις μοναρχίες του Κόλπου για την ειρηνική μετάβαση προβλέπει ότι όλοι οι παράγοντες που προκαλούν εντάσεις στην Υεμένη πρέπει να εξουδετερωθούν και προειδοποίησε ότι εάν αυτό δεν επιτευχθεί θα προκληθεί εμφύλιος πόλεμος.

Ο πρόεδρος της Υεμένης αναφερόταν στον στρατηγό Αλι Μόχσεν αλ -Αχμαρ, ο οποίος προσχώρησε στο αντικαθεστωτικό κίνημα και στην ισχυρή φυλή Αχμαρ.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξής του από την επιστροφή του, δήλωσε ότι αρνείται να παραδώσει την εξουσία εάν ο στρατηγός Μόχσεν και η φυλή των Αχμαρ συνεχίσουν να διατηρούν την επιρροή τους στα πράγματα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Υεμένης φέρει βαθιές ουλές στο πρόσωπο και έχει προβλήματα ακοής, έπειτα από την επίθεση εναντίον του προεδρικού μεγάρου κατά την οποία τραυματίστηκε.

Το σχέδιο των μοναρχιών του Κόλπου, το οποίο εκπονήθηκε συνεργασία με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προβλέπει τον σχηματισμό κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης από την αντιπολίτευση την παραίτηση του Σάλεχ με αντάλλαγμα την ασυλία του ιδίου και των προσώπων του περιβάλλοντός του.