Την πρώτη του συνέντευξη μετά την περιπέτεια με την καμαριέρα παραχωρεί απόψε ο Ντομινίκ Στρος Καν. Τέσσερις μήνες μετά τη σύλληψή του στη Νέα Υόρκη, ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος απαλλάχθηκε των σε βάρος του κατηγοριών στις ΗΠΑ, θα μιλήσει απόψε, ενώπιον των συμπατριωτών του σε μια εκπομπή με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στη Γαλλία, του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου TF1.

Ο Στρος-Καν, ο οποίος πριν ανατραπεί η ζωή του στις 14η Μαΐου σε ένα αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ, εθεωρείτο ο επικρατέστερος υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012 σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για πρώτη φορά.

Η αναμονή για διευκρινίσεις για όσα συνέβησαν στη σουίτα 2806 του ξενοδοχείου Σοφιτέλ στη Νέα Υόρκη με την 32χρονη καμαριέρα από τη Γουινέα που τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση, είναι μεγάλη. Οι δικηγόροι συμβούλεψαν τον Στρος Καν να μην υπεισέλθει σε λεπτομέρειες και να τονίσει ότι το συμβάν αυτό τον στεναχώρησε ιδιαίτερα. Η συνέντευξη θα παραχωρηθεί στη δημοσιογράφο Κλερ Σαζάλ, φίλη της Αν Σενκλέρ, της συζύγου του Στρος-Καν. Η εκπομπή αρχίζει στις 20:00 τοπική ώρα.

Την ίδια ώρα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Le Journal du Dimanche δείχνει ότι τουλάχιστον ένας στους δυο Γάλλους, ποσοστό 53%, θέλει ο Στρος-Καν κατά την αποψινή συνέντευξη να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την πολιτική.