Ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια στη χώρα της Κίνας είναι ένα αυξανόμενο πρόβλημα και πρόσφατα αναφέρθηκε ένα ακόμη ανησυχητικό παράδειγμά της.

Ο 19χρονος παίκτης ανακαλύφθηκε στο Hangzhou, στην ανατολική Κίνα με πολύ σοβαρά μολυσμένα πόδια όταν έπαιζε ασταμάτητα για έξι μέρες ένα παιχνίδι στο διαδίκτυο. Μόλις τα χρήματά του τελείωσαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror, περιπλανήθηκε στους δρόμους της πόλης, χωρίς τροφή ή νερό για τρεις ημέρες πριν καταρρεύσει από την κούραση. Ο έφηβος ανακαλύφθηκε από την αστυνομία χωρίς τις αισθήσεις του ανάμεσα σε κάποιους θάμνους δίπλα σε σιδηροδρομικές γραμμές.

Σύμφωνα με τις αναφορές, είχε αιμορραγία ορατές λοιμώξεις στα πέλματα των ποδιών του και η μυρωδιά ήταν τόσο άσχημη ώστε οι αστυνομικοί δεν έχασαν χρόνο να καλέσουν ασθενοφόρο. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι τα πόδια του υπέφεραν από νέκρωση, με τα κύτταρα να αυτοκαταστρέφονται. Ουσιαστικά είχαν αρχίσει να σαπίζουν και έπασχε από σήψη σύμφωνα με τους ίδιους. To ιατρικό προσωπικό αφαίρεσε τις πληγείσες περιοχές του δέρματος και εξήγησε ότι η κατάσταση πιθανότατα προκλήθηκε από την κακή υγιεινή και την έλλειψη ύπνου από τις τόσες μέρες που έπαιζε συνεχόμενα το ηλεκτρονικό παιχνίδι στον υπολογιστή.

Όταν οι αρχές ήρθαν σε επαφή με τον πατέρα του εφήβου, είπε ότι δεν είχε νέα από το γιο του τις τελευταίες δέκα μέρες. Δεν είναι σαφές ποιο παιχνίδι έπαιζε ακριβώς αλλά τέτοιου είδους περιπτώσεις γίνονται όλο και πιο συχνές. Τον περασμένο Μάρτιο ένας 24χρονος πέθανε παίζοντας ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι για 19 συνεχόμενες ώρες. Ο εθισμός στο Διαδίκτυο – καθώς και μια γενικότερη προσκόλληση στις ηλεκτρονικές συσκευές – είναι ένα θέμα που επηρεάζει τα 24 εκατομμύρια από τα 632 εκατομμύρια χρηστών του διαδικτύου της Κίνας, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας.

kasdahj3 kasdahj2 kasdahj1