Η απογοητευμένη μαμά ενός παιδιού με σύνδρομο Down το οποίο δεν είχε προσκληθεί στο πάρτι για τα γενέθλια ενός συμμαθητή του, δημοσιεύει μια επιστολή για την ανατροφή των παιδιών.

Η Jennifer Kiss-Engle έγραψε μια ανοιχτή επιστολή στο Facebook όταν ο γιος της Sawyer ήταν ο μόνος από τα 23 παιδιά που δεν έλαβε πρόσκληση για ένα πάρτι. Στο μήνυμα το οποίο απευθύνεται κυρίως σε έναν γονέα, λέει ότι «δεν είναι τρελή» γι’ αυτό το ζήτημα αλλά θέλει να τον εκπαιδεύσει καλύτερα όσον αφορά το μεγάλωμα του γιου του.

pasidakdl2

«Ξέρω ότι δεν είναι επειδή είναι κατσούφης, δε θα μπορούσατε να συναντήσετε ένα πιο ευτυχισμένο παιδί. Ξέρω ότι δεν είναι επειδή δεν έχει πλάκα, έχει μια μεγάλη αίσθηση του χιούμορ και ένα μεταδοτικό γέλιο. Ξέρω ότι δεν είναι επειδή το παιδί σας και το δικό μου δεν κάνουν παρέα. Έχει αναφέρει το όνομα του παιδιού σας σε αρκετές περιπτώσεις» αναφέρει η μητέρα μεταξύ άλλων και τονίζει:

«Ο μόνος λόγος για τον οποίο αποφάσισατε ότι ήταν εντάξει να μην καλέσετε τον γιο μου στο πάρτι γενεθλίων του παιδιού σας είναι γιατί έχει σύνδρομο Down».

pasidakdl3

Πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν επίγνωση της διαταραχής μπορεί να είναι «επιφυλακτικοί» ή να «φοβούνται» αλλά πρόσθεσε ότι τα άτομα με σύνδρομο Down «θέλουν να έχουν στενές σχέσεις, θέλουν να αισθάνονται αγάπη, θέλουν να συνεισφέρουν, θέλουν να έχουν νόημα στη ζωή, και θέλουν να πάνε σε πάρτι γενεθλίων».

Η μητέρα από τον Καναδά ενθαρρύνει τον γονέα να μιλήσει με το δικό του παιδί σχετικά με την αποδοχή των ατόμων με αναπηρία. Η ίδια αναφέρει ότι ο γονέας θα πρέπει να εξηγήσει στο παιδί ότι δεν είναι σωστό να κάνει διακρίσεις εναντίον κάποιου εξαιτίας της «αναπηρίας, της φυλής ή φύλου».

pasidakdl4

Η δημοσίευσή της κοινοποιήθηκε περισσότερες από 3.000 φορές και έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1.000 σχόλια.

pasidakdl6