Ένα αεροσκάφος της πακιστανικής αεροπορικής εταιρείας Pakistan International Airlines που κατευθυνόταν στην Βρετανία από το Πακιστάν έκανε σήμερα αναγκαστική προσγείωση στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ένα δεύτερο αεροσκάφος της PIA προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, αφότου η εταιρεία έλαβε ανώνυμες απειλές για βόμβα.

Το πρώτο αεροπλάνο προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης αφότου η PIA έλαβε ένα ανώνυμο e-mail στο οποίο αναφερόταν ότι υπήρχε βόμβα στο αεροσκάφος Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση από τη Λαχώρη προς το Μάντσεστερ στη βόρεια Αγγλία, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το αεροπλάνο, ενώ δυνάμεις ασφαλείας ερεύνησαν εξονυχιστικά το αεροπλάνο, και καθώς δεν βρέθηκαν εκρηκτικά, το αεροπλάνο έλαβε την άδεια να συνεχίσει την πτήση του για Μάντσεστερ, δήλωσε εκπρόσωπος της PIA.

Το δεύτερο αεροπλάνο που προσγειώθηκε στην Κουάλα Λουμπούρ, λόγω απειλής μέσω άλλου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έλαβε επίσης την άδεια για αναχώρηση αφού πρώτα έγινε λεπτομερής έρευνα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο ο οποίος όμως δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια για τη διαδρομή του αεροσκάφους.