Ο κυβερνήτης του Τέξας, Ρικ Πέρι, δήλωσε σήμερα ότι οι πυρκαγιές στην πολιτεία, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι την Κυριακή, έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 1.000 σπίτια.

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο Πέρι εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σήμερα και οι ασθενέστεροι άνεμοι θα βοηθήσουν τους πυροσβέστες να σημειώσουν πρόοδο στις προσπάθειές τους να θέσουν υπό έλεγχο τις περισσότερες από 50 πυρκαγιές που μαίνονται στην πολιτεία.

«Περισσότερα από χίλια σπίτια έχουν χαθεί τώρα από τις πυρκαγιές αυτές -πάνω από 50 πυρκαγιές- στην πολιτεία του Τέξας. Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι κρίσιμη και πολύ ρευστή» σημείωσε ο Πέρι από την πρωτεύουσα της πολιτείας Ώστιν.

Περισσότερα από 15 εκατ. στρέμματα έχουν καεί από τις πυρκαγιές από το Νοέμβριο του 2010 στο Τέξας, τις οποίες βοηθάει η συνεχιζόμενη ξηρασία που έχει προκαλέσει ζημιές άνω των 5 δισ. δολαρίων στην αγροτική βιομηχανία της πολιτείας και δεν παρουσιάζει σημάδια ύφεσης στο άμεσο μέλλον.