Η νεαρή βασίλισσα του Μπουτάν, Jetsun Pema είναι λιγότερο γνωστή έξω από το μικρό βασίλειο της ανάμεσα στην Ινδία και την Κίνα. Ωστόσο η «Kate Middleton των Ιμαλαΐων», όπως την έχουν ονομάσει, έχει γοητεύσει τους ανθρώπους στην περιοχή με τη λεπτή ομορφιά της και την μετριοπαθή συμπεριφορά της.

Το βασιλικό ζευγάρι σύμφωνα με την Daily Mail ζει σε ένα σχετικά απλό εξοχικό σπίτι και απέφυγε να κάνει ακόμη και ένα ταξίδι του μέλιτος μετά το γάμο. Παρ’ όλα αυτά το όνομά της βασίλισσας ήρθε στο προσκήνιο λόγω της επίσκεψης του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ στο Μπουτάν αυτές τις μέρες.
katehausiad2
Ποια είναι όμως η γυναίκα που εντυπωσίασε τον βασιλιά του Μπουτάν, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck ο οποίος παραιτήθηκε από το δικαίωμά του να έχει πολλές συζύγους και ορκίστηκε ότι αυτή θα είναι η μόνη γυναίκα που θα παντρευτεί ποτέ; Η Jetsun, η οποία γέννησε πρόσφατα το πρώτο της αγοράκι, είναι το δεύτερο από τα πέντε παιδιά της οικογένειάς της. Ο πατέρας της, Dhondup Gyaltshen, πιλότος στην εθνική αεροπορική εταιρεία της χώρας είναι ο ετεροθαλής αδελφός του πρώην σύζυγου της βασίλισσας άρα οι σχέσεις με την βασιλική οικογένεια δεν είναι πρωτόγνωρες. Ταυτόχρονα η μητέρα της, Sonam Chuki, η οποία προέρχεται από μια από τις παλαιότερες οικογένειες ευγενών του Μπουτάν, ήταν πνευματικό παιδί ενός πρίγκιπα του Μπουτάν.
katehausiad3
Από μικρή της άρεσαν τα αθλήματα, ένας ακόμη λόγος που την χαρακτηρίζουν «Middleton» ενώ στα άλλα χόμπι της περιλαμβάνονται η ζωγραφική καθώς και τη συμμετοχή της στα σχολικά συγκροτήματα και στα προγράμματα χορού. Όσοι την γνωρίζουν αναφέρουν ότι ήταν πάντα μια ήσυχη κοπέλα, πήγε για σπουδές στην Αγγλία και ποτέ δεν φανταζόταν ή είχε στόχο να γίνει βασίλισσα. Ωστόσο οι σπουδές της διακόπηκαν όταν γνωρίστηκε με τον βασιλιά και εκείνος γοητευμένος μετά από τρία χρόνια της ζήτησε να παντρευτούν ενώ «έσπασε» το πρωτόκολλο και συγκατοίκησαν πριν από το γάμο.
katehausiad4
Το ζευγάρι είναι ιδιαίτερα αγαπητό στο λαό καθώς είναι ταπεινό ενώ οι ίδιοι έσπασαν πολλά ταμπού πριν το γάμο και καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης τους. Η 25χρονη είναι γενικά πολύ δραστήρια, συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις και είναι πρέσβειρα του ΟΗΕ για το περιβάλλον ενώ λέγεται ότι μια από τις αγαπημένες της ασχολίες είναι να παίζει μπάσκετ και επιδίδεται σε αυτό καθημερινά.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτός ο ήρεμος χαρακτήρας είναι που κέρδισε τον βασιλιά και τον έκανε να την ξεχωρίσει ενώ ακόμη και σήμερα διατηρεί ένα πολύ χαμηλό προφίλ…
katehausiad5 katehausiad6 katehausiad7 katehausiad8 katehausiad9 katehausiad10 katehausiad11 katehausiad1