Με βάρος περίπου στα πενήντα κιλά η εικονιζόμενη Donna Docherty από τη Σκωτία ενσαρκώνει στην κυριολεξία τη φράση «έμεινε μισή» καθώς έχασε πράγματι το μισό της βάρος.

Η 31χρονη είχε «παράδοση» στην κακή διατροφή καθώς τρεφόταν κυρίως με πρόχειρο φαγητό και έπινε έξι αναψυκτικά τη μέρα, με αποτέλεσμα να φτάσει τα 100 κιλά. Στα καθημερινά της εδέσματα συμπεριλαμβάνονταν τα διάσημα fish ‘n chips αλλά και μπισκότα, σοκολάτες και άφθονα αναψυκτικά με ζάχαρη.

«Στην εφηβεία μου έτρωγα το μεσημέρι έξω με τους φίλους μου κι έπαιρνα και μια μερίδα για να φάω το βράδυ», περιγράφει. «Στα 20 μου ζούσα με γλυκά σνακ και έτρωγα πρόχειρο φαγητό σχεδόν κάθε μέρα».

Τα Χριστούγεννα του 2013, δεκαοκτώ μήνες μετά το γάμο της- για τον οποίο είχε καταφέρει να χάσει λίγα κιλά και να «πέσει» ένα νούμερο στο νυφικό, συνειδητοποίησε πόσο εύσωμη είχε γίνει και αποφάσισε πως έπρεπε επιτέλους κάτι να κάνει.

Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν πως άδειασε τα ντουλάπια της από κάθε είδους junk food και γλυκές λιχουδιές.

Το δεύτερο ήταν πως γράφτηκε στο γυμναστήριο.

«Ήξερα για τους κινδύνους που κρύβει η ζάχαρη από τότε που ο πατέρας μου είχε διαγνωστεί με διαβήτη, πέντε χρόνια νωρίτερα, κι αυτό έκανε την απόφασή μου πιο εύκολη», εξηγεί στη Daily Mail.

Μέσα σε ένα χρόνο έχασε σχεδόν 40 κιλά, με προσεκτική διατροφή και άσκηση πέντε φορές την εβδομάδα.

«Κοιτάζοντας πίσω, βλέποντας τις φωτογραφίες του γάμου μου, δεν μπορώ να πιστέψω πόσο διαφορετική ήμουν και πόση διαφορά έκανε το ότι έκοψα τη ζάχαρη. Τώρα μαγειρεύω μόνη μου και αποφεύγω τα έτοιμα γεύματα. Απολαμβάνω υγιεινά φαγητά», εξηγεί, «οι μέρες που φορούσα φόρεμα νούμερο 22 έφυγαν ανεπιστρεπτί».

jsfghas2 jsfghas3 jsfghas4 jsfghas1