Ένα κενό μνήμης δύο ολόκληρων ετών έχει η 19χρονη Laura Hirovanaa από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία δεν θυμάται καθόλου τα γεγονότα της ζωής της που συνέβησαν το 2013 και το 2014.

Το κενό μνήμης είναι αποτέλεσμα μιας επιληπτικής κρίσης η οποία προήλθε, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, από έναν άγνωστο ιό που επιτέθηκε στο ανοσοποιητικό της σύστημα. Ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα μια ακριβής διάγνωση που να εξηγεί όλο το περιστατικό. Μιλώντας στη New Zealand Herald, η 19χρονη εξηγεί ότι η πρώτη επιληπτική κρίση της συνέβη εντελώς απροειδοποίητα το 2014, όταν προετοιμαζόταν για έναν χορό του σχολείου της στον οποίο θα πήγαινε την επόμενη εβδομάδα. Πλέον η 19χρονη δεν έχει καμία ανάμνηση από τα έτη 2013 και 2014 όποτε δεν μπορεί να θυμηθεί κάτι άλλο από εκείνη την περίοδο.

19xroni2

«Βασικά, έχασα δύο χρόνια της ζωής μου. Έπρεπε να πάω σε κέντρο αποκατάστασης για να μάθω επίσης να περπατάω καλά ξανά και η ομιλία μου είχε επηρεαστεί, με αποτέλεσμα να πρέπει να ξαναμάθω πώς λέγονται κάποια πράγματα», ανέφερε η 19χρονη. Η Laura έπρεπε να είναι πολύ υπομονετική με όλη αυτή την κατάσταση έχοντας ξεχάσει ακόμη και πρόσφατες καθημερινές συνήθειες που είχε αποκτήσει ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσε τους φίλους της και τη δίδυμη αδερφή της να προχωράνε με τη ζωή τους.

19xroni3

«Όλοι οι φίλοι μου πέρασαν από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, αλλά δεν ήμουν σε θέση να κάνω το ίδιο. Η δίδυμη αδερφή μου πήγαινε σε σχολικούς χορούς και ταυτόχρονα είχε επικεντρωθεί στο τι θα κάνει όσον αφορά το πανεπιστήμιο, πράγμα που ήθελα και εγώ πολύ να κάνω» προσθέτει η ίδια. Όντας παίκτρια σε ομάδα βόλεϊ αναγκάστηκε να το καθυστερήσει και αυτό έχοντας μείνει πίσω καθώς έπρεπε να ξαναμάθει κάποια πράγματα, ενώ φέτος κατάφερε να εγγραφεί στο πανεπιστήμιο.

19xroni4

Ωστόσο το πρόβλημα της που δεν έχει διαγνωστεί πλήρως, δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα και έχει επιληπτικές κρίσεις ή ξεχνάει πράγματα με αποτέλεσμα οι φίλοι της να πρέπει συνεχώς να την βοηθούν σε αυτό και να της υπενθυμίζουν γεγονότα και καταστάσεις.