Η τρανσέξουαλ ιερόδουλος Fernanda Sanchez, περιμένει για πελάτη, μια τυχαία από τις μυριάδες νύχτες, στον δρόμο με τα κόκκινα φανάρια, στην Τιχουάνα. Οι διεμφυλικοί και οι ομοφυλόφιλοι, έχουν τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης με τον ιό HIV, από κάθε πληθυσμιακό ομάδα της περιοχής. Η Fernanda εκτός από το γεγονός ότι «πουλά» το σώμα της, είναι και τοξικομανής, έχοντας εθιστεί στην κρυσταλλική μεθαδόνη, ένα ναρκωτικό τόσο δημοφιλές στις πιάτσες του έρωτα.

Η ίδια, γνώριζε πώς να προστατεύσει τον εαυτό της από το AIDS, αλλά όπως είπε «μερικές φορές οι πελάτες είναι τόσο πιεστικοί που σε κάνουν να το κάνεις χωρίς προφυλακτικό». Δυστυχώς, τον Νοέμβριο του 2014, το τεστ για τον ιό βγήκε θετικό και όπως είπε, δεν ανησυχεί και τόσο που ζει με τον ιό, γι αυτό και δεν ζήτησε άλλωστε αμέσως θεραπεία- εκείνο που την ενοχλεί, είναι ότι θα γίνει αντικείμενο χλεύης.

Ο Sergio Borrego, που βοηθά στην διοίκηση του ασύλου Albergue Las Memorias HIV/AIDS, τοποθετεί ένα ύφασμα στο πρόσωπο του 51χρονου Pedro Robles, ώστε να μην τον ενοχλούν οι μύγες καθώς διανύει τις τελευταίες του ώρες ως ασθενής. Ο Pedro, ζήτησε τη βοήθεια του ιδρύματος, όντας σε θλιβερή κατάσταση από τον ιό, ενώ εξαιτίας της γραφειοκρατίας δεν έλαβε έγκαίρως φαρμακευτική αγωγή, με αποτέλεσμα να πεθάνει χωρίς να μπορέσει να εξεταστεί από γιατρό.

Στο Las Memorias, δεν υπάρχει ιατρικό προσωπικό αν και συχνά το επισκέπτονται γιατροί και νοσηλευτές. Ο Borrego, λέει ότι στο άσυλο είναι συνήθως «και γιατρός και νοσοκόμος».

Ο φωτογράφος Malcolm Linton και ο δημοσιογράφος Jon Cohen, κατέγραψαν τις ζωές εκατοντάδων ασθενών με AIDS, τις άθλιες συνθήκες νοσηλείας τους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα και την ανύπαρκτη μέριμνα σε υποβαθμισμένες περιοχές, όπως στην Τιχουάνα – οι εμπειρίες τους καταγράφηκαν στο βιβλίο «Tommorrow ia a long Time: Tijuana’s Uncheched HIV.AIDS Edpidemic».

harrow10 harrow1 harrow2 harrow3 harrow4 harrow5 harrow6 harrow7 harrow8 harrow9

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.