Να πουλήσει όλες τις εφημερίδες του ομίλου του News Corp. προσπαθεί ο Ρούπερτ Μέρντοχ, χωρίς προς το παρόν επιτυχία, μετά το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών στη Βρετανία, αποκαλύπτει σήμερα η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας, η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, ο Μέρντοχ έχει «πλευρίσει» πιθανούς αγοραστές για τις εφημερίδες Sun, Sunday Times Times of London, αλλά κανείς δεν έχει απαντήσει θετικά λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης.

«Το θέμα αυτό είναι πιθανόν να ξανασυζητηθεί τους επόμενους έξι μήνες», διευκρινίζεται στο ίδιο δημοσίευμα της εφημερίδας.

Στο μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να ψηφίσει υπέρ της πρότασης των Εργατικών να αποσυρθεί η προσφορά εξαγοράς της BSkyB, ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον .

Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας Τζέι Ροκφέλερ ζήτησε την διεξαγωγή έρευνας για να διαπιστωθεί αν ο όμιλος Μέρντοζ ακολουθούσε τις ίδιες πρακτικές και στις Ηνωμένες Πολιτείες.