Εκτενή αναφορά για την έκρηξη που πραγματοποιήθηκε σε ναυτική βάση της Κύπρου και λόγο για εικόνες καταστροφής κάνουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Μία τεράστια έκρηξη που πιθανότατα προκλήθηκε από πυρκαγιά και πυροδότησε αποθήκη πυρομαχικών προκάλεσε τεράστια καταστροφή σε ναυτική βάση της Κύπρου, αναφέρει η αμερικάνικη εφημερίδα Wall Street Journal. Ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στα 12 άτομα και υπάρχει ανησυχία για ακόμη περισσότερους.

Συνδέσεις με τον τόπο του ατυχήματος κάνει από το πρωί το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Υπάρχει ο κίνδυνος για επέκταση της πυρκαγιάς στον γειτονικό σταθμό ενέργειας στο Βασιλικό, μεταδίδει το CNN. Ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Αρχής Ενέργειας, Κώστας Γαβριηλίδης, είπε ότι το ένα τρίτο του νησιού δεν έχει ρεύμα. Παρόλα αυτά, «προσπαθούμε να καλύψουμε τη ζήτηση», πρόσθεσε.

Η έκρηξη έμοιαζε με πυρηνικό ατύχημα, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο BBC. Προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές με νεκρούς και τραυματίες. Επίσης, μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί σε κατοικίες σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το σημείο της έκρηξης.

«Η έκρηξη στη ναυτική βάση της Κύπρου αφήνει πίσω αρκετούς νεκρούς», είναι ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας Guardian. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Αμύνης υποστήριξε ότι « υπάρχει ένας αριθμός νεκρών τον οποίο δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ακόμη».