Εκατοντάδες Ιορδανοί διαδήλωσαν σήμερα για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα σε αρκετές πόλεις, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μααρούφ Μπαχίτ, τη διάλυση της κάτω βουλής, καθώς και τη λήψη σοβαρών μέτρων κατά της διαφθοράς.

Οι Ιορδανοί βγήκαν στους δρόμους μετά από την προσευχή της Παρασκευής στην πόλη Ταφίλεχ, η οποία βρίσκεται περίπου 180 χιλιόμετρα νοτίως του Αμάν.

«Μπαχίτ, πήγαινε σπίτι σου, ο λαός θέλει μεταρρυθμίσεις» φώναζαν περίπου 200 άτομα, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του πρωθυπουργού.

«Όχι στην διαφθορά. Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει» έγραφαν τα πανό των διαδηλωτών, οι οποίοι ζητούσαν ακόμη να δοθεί τέλος στην παρέμβαση των υπηρεσιών ασφαλείας στην πολιτική ζωή.

Οι διαδηλωτές απέρριψαν τον ανασχηματισμό που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, χαρακτηρίζοντάς τον ως την «αδύναμη βούληση» της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πιο δραστικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

Ακόμη, περισσότεροι από 200 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Κάρακ και στην τουριστική περιοχή της Τζεράς στο βόρειο Αμάν, ζητώντας «αληθινές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις», καθώς και την διάλυση του κοινοβουλίου.