Μια νεαρή ρωσίδα, 23 ετών, πέθανε σήμερα στην Τουρκία λόγω δηλητηρίασης από νοθευμένο αλκοόλ. Συνολικά, τους τελευταίους μήνες έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε ρώσοι πολίτες για τον ίδιο λόγο, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Γιατρός του νοσοκομείου της Αντάλιας (Αττάλειας) διέγνωσε τον εγκεφαλικό θάνατο της 23χρονης Βικτόρια Νικολάεβνα όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πρόσθεσε ότι η νεαρή εισήχθη και παρέμεινε στην εντατική μέχρι που επήλθε ο θάνατος.

Ο προηγούμενος παρόμοιος θάνατος αφορά επίσης μια ρωσίδα ξεναγό που πέθανε στις αρχές Ιουνίου δηλητηριασμένη από νοθευμένο αλκοόλ. Μια υπόθεση που προκάλεσε μεγάλο θόρυβο τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ρωσία.

Στα τέλη Μαΐου μια ομάδα από 120 ρώσους ξεναγούς πραγματοποίησε κρουαζιέρα με γιοτ στην περιοχή του Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός). Τριάντα από τους ρώσους ξεναγούς νοσηλεύτηκαν επί μακρόν λόγω δηλητηρίασής τους από νοθευμένο αλκοόλ, όπως μετέδωσαν το τουρκικά και ρωσικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον Τύπο, το ουίσκι που προσφέρθηκε στα θύματα είχε νοθευτεί με μεθανόλη (χρησιμοποιείται στη βιομηχανία ως διαλυτικό αλλά και ως καύσιμο σε ορισμένες περιπτώσεις) και συχνά την μεταχειρίζονται παράνομοι διακινητές για την παρασκευή αλκοόλ με χαμηλή τιμή.

Το 2009 έντεκα άτομα, εκ των οποίων τρεις γερμανοί φοιτητές, είχαν χάσει τη ζωή τους από νοθευμένο ποτό στην Τουρκία ενώ σε μια άλλη παρόμοια περίπτωση, το 2005, πέθαναν 22 άτομα που είχαν καταναλώσει νοθευμένη ρακή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.