Για 15η χρονιά φέτος οι κάτοικοι του Παρισιού θα δουν τις όχθες του Σηκουάνα να μετατρέπονται σε αμμώδεις παραλίες. Το Paris Plages αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει έως τα τέλη Αυγούστου, χαρίζοντας έναν αέρα…διακοπών στη γαλλική πρωτεύουσα.

Δεν θα μπορούσαν φυσικά να δημιουργηθούν παραλίες χωρίς άμμο, η οποία μεταφέρεται και τοποθετείται στις όχθες του ποταμού, επιτρέποντας στους Παριζιάνους να μεταφερθούν έστω και εν μέρει στην παραλία.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, είναι άμμος που προέρχεται από τη Νορμανδία και συγκεκριμένα την περιοχή l’Eure. Εξορύσσεται σε μεγάλη ποσότητα- 5000 τόνους!- από το λατομείο Lafarge στο Bernières-sur-Seine.

Είναι άμμος ποιότητας, διευκρινίζουν τα γαλλικά μέσα, πολύ ψιλή και με αξιοσημείωτη λευκότητα!

Η μεταφορά της γίνεται μέσω του ποταμού. Η άμμος «ταξιδεύει» δύο ημέρες διανύοντας απόσταση 175 χιλιομέτρων και καταλήγει στις παρισινές «παραλίες».

Όταν το Paris Plages ολοκληρωθεί, στα τέλη του επόμενου μήνα, η άμμος δεν θα πάει χαμένη. Ανακυκλώνεται μέσω των υπηρεσιών του δήμου διοχετευόμενη σε πάρκα και κήπους ή και σε κέντρα ιππασίας. Ο δήμος την προωθεί επίσης στην Εθνική Φρουρά, σε τσίρκο ή τη χρησιμοποιεί σε οδικά έργα.

PARIS PLAGES ΠΑΡΙΣΙ

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.