Ο διευθυντής του ξενοδοχείου Novotel του Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού, ο γάλλος Στεφάν Φραντς ντι Ρίπελ που απήχθη στις 4 Απριλίου και βρέθηκε νεκρός, οδηγήθηκε από τους απαγωγείς του στο προεδρικό μέγαρο που είχε καταληφθεί από τον πρώην πρόεδρο Λοράν Γκμπαγκμπό, όπου βασανίστηκε και εκτελέστηκε, ανέφερε σήμερα μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL η δικηγόρος της οικογένειας του νεκρού.

«Τη στιγμή που μπήκαν κομάντο στο ξενοδοχείο, ο διευθυντής διευθετούσε διάφορα καθημερινά ζητήματα, του ζήτησαν να αποκαλύψει πού κρύβονταν δημοσιογράφοι και όταν ο κ. ντι Ρίπελ τους απάντησε ότι δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι στο ξενοδοχείο, αυτοί έξαλλοι τον άρπαξαν και τον οδήγησαν στο προεδρικό μέγαρο όπου ανακρίθηκε, βασανίστηκε και τελικώς εκτελέστηκε».

«Όλα έγιναν με τρόπο εξαιρετικά φρικιαστικό και βάρβαρο, μάλλον από ανθρώπους που πρόσκειντο στον Λοράν Γκμπαγκμπό», πρόσθεσε η δικηγόρος.

Μαζί με τον κ. ντι Ρίπελ απήχθη από το Novotel και ο επίσης γάλλος μεγαλοεπιχειρηματίας Μ. Λαμπέν, η τύχη του οποίου αγνοείται.