Στο β΄ γύρο η εκλογή δημάρχου Νάπολη-Μιλάνο
Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Τα πρώτα στοιχεία που μεταδίδει η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, βάσει προβλέψεων που βασίζονται στην επεξεργασία του 10% των ψηφοδελτίων, επιβεβαιώνουν ότι τόσο το Μιλάνο όσο και η Νάπολη, πρόκειται να εκλέξουν δήμαρχο στο δεύτερο γύρο.

Κατά την πρόβλεψη της εταιρίας Ipr Marketing, στο Μιλάνο ο προοδευτικός υποψήφιος Τζουλιάνο Πιζαπία εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει το 46% των ψήφων, ενώ η κεντροδεξιά Λετίτσια Μοράτι (που εθεωρείτο φαβορί), φέρεται να «σταματά» στο 43%.

Στην Νάπολη, οι δημοσκοπικές προβλέψεις φέρουν τον κεντροδεξιό υποψήφιο Τζάνι Λετιέρι στο 42%, ενώ οι δυο κεντροαριστεροί υποψήφιοι για την δημαρχία, ο Λουίτζι Ντε Ματζίστρις (Ιταλία των Αξιών) εκτιμάται ότι βρίσκεται στο 23% και ο Μάριο Μορκόνε (Δημοκρατικό Κόμμα) στο 21,5%.
Στο Τορίνο, σύμφωνα με τις προβλέψεις που μετέδωσε η Rai, ο κεντροαριστερός Πιέρο Φασίνο, μοιάζει να βρίσκεται σε θέση να εξασφαλίσει από σήμερα την εκλογή του, συγκεντρώνοντας ποσοστό 54%, ενώ ο κεντροδεξιός Μικέλε Κόπολα, δεν ξεπερνά το 30%.

Στην Μπολόνια, ο κεντροαριστερός Βιρτζίνιο Μέρολα διαθέτει σαφές προβάδισμα, με ποσοστό 48%, ενώ ο κεντροδεξιός Μάνες Μπερναρντίνι, βάσει τις επεξεργασίας του 10% των ψήφων, βρίσκεται στο 32%.