Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν προτίθεται να αλλάξει τις ημερομηνίες των προκριματικών εκλογών για την επιλογή του υποψηφίου του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2012, παρά τις κατηγορίες για απόπειρα βιασμού που αντιμετωπίζει ο Ντομινίκ Στρος-Καν.

«Καλώ τους σοσιαλιστές να διατηρήσουν την πορεία τους προς το 2012. Οι προκριματικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις προγραμματισμένες ημερομηνίες» δήλωσε στον Τύπο ο δεύτερος τη τάξει του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αρλέμ Ντεζίρ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για το προεδρικό χρίσμα αναμένεται να γίνει από τις 28 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου και οι εκλογές για την ανάδειξη του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος από τις 9 έως τις 16 Οκτωβρίου.

«Το PS ούτε έχει χάσει τον ηγέτη του, ούτε έχει αποδυναμωθεί. Υπάρχει ηγέτης, η Μαρτίν Ομπρί», επεσήμανε ο Ντεζίρ. «Η υπόθεση του Στρος-Καν είναι μία ιδιωτική και όχι μία πολιτική υπόθεση και προειδοποιώ τη Δεξιά κατά οποιασδήποτε προσπάθειας να εκμεταλλευτεί αυτό το προσωπικό θέμα, υπογράμμισε.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για τον Ντομινίκ Στρος Καν εδώ