Δριμεία κριτική κατά των τραπεζών εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλωντ Τρισέ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.
Όπως είπε «όλες οι τράπεζες θα είχαν εξαφανιστεί αν δεν τις είχαμε σώσει», ενώ παράλληλα κατηγόρησε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για το ρόλο τους στην κρίση, μια που συνεχίζουν να λειτουργούν όπως λειτουργούσαν πριν από την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008.

Όπως τόνισε «οι υπερβολικές αμοιβές, τα πριμ και η νοοτροπία της αλματώδους αύξησης των κερδών μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα» δεν έχουν καμία σχέση με την εικόνα της πραγματικής οικονομίας όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα.

Παράλληλα, επανέλαβε την πεποίθηση του ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ζώνης του ευρώ, η Γαλλία και η Γερμανία, έχουν μεγάλο μερίδιο στην κρίση που αντιμετωπίζουμε σήμερα, αφού από το 2004 παραβίαζαν το Σύμφωνο Σταθερότητας, ενώ έκλεισε τη συνέντευξή τονίζοντας ότι «Οι κυβερνήσεις είναι εξαιρετικά αναξιόπιστες επί μήνες και επί χρόνια».