Μάρτυρας που θα συμμετείχε στη δίκη για την κλοπή της σορού του τέως Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, θα λείπει στο εξωτερικό ως τις 26 Ιουλίου με αποτέλεσμα να αναβληθεί για δύο ημέρες μετά από τότε η δίκη που ξεκίνησε σήμερα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στο κακουργιοδικείο στις 28 Ιουλίου.

Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε τη μαρτυρία του Μελή Ιωάννου, ο οποίος ήταν μέλος της προσωπικής φρουράς του Τάσσου Παπαδόπουλου και της θετής του κόρης, Μαρίας Γιωρκάτζη Ιωαννίδου, η οποία θα είναι απούσα στο εξωτερικό μέχρι και τις 26 Ιουλίου.

Με απόφαση του κακουργιοδικείου συνεχίζουν να τελούν υπό κράτηση οι δύο ύποπτοι για την κλοπή της σορού, ο Ινδός, Σαρμπτζίτ Σινγκ και Αντώνης Προκοπίου Κίτας, ο οποίος είναι ισοβίτης στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας. Ο τρίτος ύποπτος, Μάμας Προκοπίου Κίτας, αδελφός του Αντώνη Κίτα, είναι ελεύθερος υπό όρους.

Όπως αναφέρθηκε στο Κακουργιοδικείο, από την κατηγορούσα αρχή έγινε παραδοχή γεγονότων και από τους τρεις υπόπτους μετά που ανέγνωσαν γραπτά κείμενα, τα οποία κατατέθηκαν στο Κακουργιοδικείο και εγκρίθηκαν ως μαρτυρία.