Σημαντικά κέρδη- σε ποσοστά- αποκομίζουν οι Πράσινοι σε όλη τη Γερμανία μετά τη νίκη στις εκλογές της Βάδης-Βυρτεμβέργης την Κυριακή.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση για το «πολιτικό βαρόμετρο» του γερμανικού καναλιού ZDF, αν γίνονταν αυτή την Κυριακή εκλογές οι Πράσινοι θα είχαν άνοδο τεσσάρων μονάδων φτάνοντας το 19%. Το ποσοστό της συντηρητικής Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) πέφτει κατά δύο μονάδες στο 34%. Το ποσοστό του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) εμφανίζεται μειωμένο κατά μία μονάδα στο 28%. Μειωμένο επίσης κατά μία μονάδα και το ποσοστό της μετακομμουνιστικής «Αριστεράς» στο 8%. Το συγκυβερνών κόμμα των Φιλελευθέρων FDP βρίσκεται στο όριο του πλαφόν 5% για την είσοδό του στη βουλή.

Αισθητά μειωμένα εμφανίζονται και τα ποσοστά του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Μέρκελ. Μόνο το 20% των ερωτηθέντων επιθυμούν το σημερινό συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών-Φιλελευθέρων. Αντίθετα το 48% θα επιθυμούσε κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων. Ένα «μεγάλο συνασπισμό» Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών θα επιθυμούσε το 46% και μία κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών-Πρασίνων το 34%.