Η ομογενής Κατερίνα Τζίκα από τη Μελβούρνη πάλεψε με τρεις από τις φοβερότερες μορφές καρκίνου, τα τελευταία επτά χρόνια, έφτασε μέχρι το κατώφλι του θανάτου και γύρισε πίσω. Τώρα δηλώνει με θάρρος ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να μάχεται.

Την περίπτωσή της παρουσίασε η εφημερίδα «Herald Sun» που γράφει πως πριν από τρία χρόνια, οι γιατροί τη βεβαίωσαν ότι έχει λιγότερο από δώδεκα μήνες ζωής. Τη μετέφεραν στο θάλαμο των ετοιμοθάνατων, χωρίς να υπολογίσουν ότι δεν ήταν ακόμα η ώρα της να φύγει από τη ζωή.

Ένα νέο φάρμακο ανακαλύφθηκε και με χαρά δέχθηκε να γίνουν οι πρώτες δοκιμές σ’ εκείνη.

«Ο καρκίνος είχε απλωθεί παντού και είχε προσβάλει όλα σχεδόν τα ζωτικά μου όργανα. Μετά όμως από δύο κύκλους θεραπείας με το νέο φάρμακο, ο καρκίνος είχε εντελώς φύγει από πάνω μου. Δεν μπορούσαν να βρουν οι γιατροί ούτε έναν μικρό κόκκο. Ήταν υπέροχο. Ήταν ένα πραγματικό θαύμα» λέει η Κατερίνα.

Αναγκάστηκε όμως να σταματήσει τη θεραπεία γιατί οι παρενέργειες ήταν φοβερές. Σε τρεις μήνες ο καρκίνος επέστρεψε. Αυτή τη φορά στο λαιμό της. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε προχωρήσει και στα οστά της. Ξανάρχισε τη θεραπεία και ο καρκίνος φάνηκε να υποχωρεί.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα όμως ο καρκίνος επέστρεψε και αυτή τη φορά, απειλητικότερος όσο ποτέ. Προσέβαλε τη συκώτι της. Σύντομα θα πρέπει να αρχίσει πάλι τη χημειοθεραπεία.

Πώς το αντιμετωπίζει; Mε χαμόγελο, λέγοντας ότι «πρόκειται για ακόμη ένα σκουντούφλημα σ’ έναν ανώμαλο δρόμο».