Ο ναύαρχος Μάικ Μάλεν, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Αμερικανικών Ενόπλων δυνάμεων δήλωσε πως οι αρχηγοί του αιγυπτιακού στρατού τον διαβεβαίωσαν ότι δεν θα ανοίξουν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, λίγες ώρες πριν τη νέα μεγάλη διαδήλωση στην χώρα, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 1 εκατ. διαδηλωτές.

Ο αμερικανός ναύαρχος είχε επισημάνει την Τετάρτη πως έχει εμπιστοσύνη στον αιγυπτιακό στρατό ότι θα εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας και της διώρυγας του Σουέζ.

Στο μεταξύ, ο αιγύπτιος αντιπρόεδρος Ομάρ Σουλεϊμάν δήλωσε σε συνέντευξή του στο ABC ότι οι υποστηρικτές του Μουμπάρακ δεν σκότωσαν αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου, χιλιάδες διαδηλωτές πέρασαν εκεί τη νύχτα αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 800 τραυματίστηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη στις συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την πρώτη εβδομάδα των διαδηλώσεων, σύμφωνα με απολογισμό του ΟΗΕ.