Ένα βίντεο του 2016 από κάμερα ασφαλείας, που εξασφάλισε αποκλειστικά το CNN, δείχνει τον Sean «Diddy» Combs, γνωστό ράπερ και ως Puff Daddy, να αρπάζει, να σπρώχνει, να σέρνει, να κλωτσάει και να κακοποιεί άσχημα την τότε κοπέλα του, Cassie Ventura, κατά τη διάρκεια ενός καυγά.

Τα πλάνα, που έχουν ληφθεί από πολλές γωνίες με ημερομηνία 5 Μαρτίου 2016, δείχνουν τον ράπερ, παραγωγό και μεγιστάνα επιχειρήσεων να χτυπάει τη Βεντούρα στο κλειστό (πλέον) ξενοδοχείο InterContinental στο Century City του Λος Άντζελες. Το CNN επαλήθευσε την τοποθεσία με βάση τις δημοσίως διαθέσιμες φωτογραφίες του εσωτερικού του πρώην ξενοδοχείου.

Στο βίντεο, η Βεντούρα βγαίνει από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και περπατά προς τον χώρο των ανελκυστήρων. Ο Κομπς, κρατώντας μια πετσέτα γύρω από τη μέση του, τρέχει σε έναν διάδρομο μετά τη Βεντούρα. Την πιάνει από το λαιμό και την πετάει στο πάτωμα. Κρατώντας ακόμα την πετσέτα του κλειστή με το ένα χέρι, γυρίζει να την κλωτσήσει.

Καθώς η Ventura είναι στο έδαφος, ο Κομπς σηκώνει τα πράγματά της από το πάτωμα, γυρίζει και την κλωτσάει ξανά, καθώς εκείνη ξαπλώνει ακίνητη στο πάτωμα. Στη συνέχεια την σέρνει για λίγο από το φούτερ της προς ένα δωμάτιο, προτού απομακρυνθεί.

Στη συνέχεια, η Βεντούρα φαίνεται να σηκώνεται όρθια αργά, με δυσκολία. Δευτερόλεπτα αργότερα, αυτός κάθεται σε μια καρέκλα, αρπάζει ένα αντικείμενο από το τραπέζι και το πετάει με δύναμη προς τη Βεντούρα. Ο Κομπς φαίνεται να απομακρύνεται και μετά στρέφει προς την κοπέλα για άλλη μια φορά, όταν ανοίγει μια πόρτα του ανελκυστήρα και κάποιος φαίνεται να βγαίνει.

Η Βεντούρα, η οποία έχει ήδη καταλήξει σε συμφωνία με τον Κομπς, αρνήθηκε να σχολιάσει το βίντεο, που δημοσίευσε το CNN.

Ο δικηγόρος της, Ντάγκλας Χ. Γουίγκντορ, δήλωσε: «Το συγκλονιστικό βίντεο επιβεβαίωσε περαιτέρω την ανησυχητική συμπεριφορά του κ. Κομπς. Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν το θάρρος και το σθένος που επέδειξε η κυρία Βεντούρα, για να το φέρει στο φως».

Το CNN απευθύνθηκε σε εκπροσώπους των Κομπς και InterContinental Hotels για σχόλια. Ο Κομπς είχε προηγουμένως αρνηθεί τους ισχυρισμούς της Βεντούρα.

Δεν τολμούσε να φύγει η άτυχη γυναίκα

«Όταν συνειδητοποίησε ότι το να το σκάσει θα έκανε τον κ. Κομπς να θυμώσει ακόμη περισσότερο μαζί της και να κολλήσει εντελώς στον φαύλο κύκλο της κακοποίησής της, η Βεντούρα επέστρεψε στο ξενοδοχείο με την πρόθεση να ζητήσει συγγνώμη που το έσκασε από τον κακοποιητή της», αναφέρεται.

«Όταν επέστρεψε, το προσωπικό ασφαλείας του ξενοδοχείου την παρότρυνε να ξαναμπεί σε ταξί και να πάει στο διαμέρισμά της, υπονοώντας ότι είχαν δει το σχετικό βίντεο ασφαλείας».

Στη μήνυση ισχυρίζεται, επίσης, ότι ο ράπερ χρησιμοποίησε τον πλούτο και την επιρροή του, για να ελέγχει την Κάσι, την οποία γνώρισε όταν εκείνη ήταν 19 ετών και εκείνος 37.

«Βαρύ» παρελθόν ο ράπερ

Ο ράπερ αντιμετωπίζει πολλές αγωγές για σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική διακίνηση. Πέρυσι, διευθέτησε μια αγωγή από την πρώην κοπέλα του, την τραγουδίστρια R&B Cassie, η οποία τον κατηγόρησε ότι την κακοποιούσε σωματικά και σεξουαλικά για χρόνια. Μια άλλη από τους κατηγόρους ισχυρίζεται ότι ο Κομπς, μαζί με άλλους δύο άνδρες, τη βίασαν πριν από δύο δεκαετίες, όταν ήταν 17 ετών. Ο παραγωγός Rodney Jones κατηγόρησε, επίσης, τον Κομπς ότι του επιτέθηκε και τον ανάγκασε να προσλάβει εργαζόμενες του σεξ και να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους.

Ο Κομπς αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι βίασε μια 17χρονη, οι δικηγόροι του κατέθεσαν έγγραφα, που ζητούν την απόρριψη της αγωγής και δήλωσαν ότι «ουδέποτε συμμετείχε, δεν ήταν μάρτυρας, γνώριζε ή γνωρίζει επί του παρόντος οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά, σεξουαλική ή άλλη, που σχετίζεται με τον ενάγοντα σε οποιαδήποτε περίσταση».

Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC ανέφερε ότι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι στο Μανχάταν έχουν πάρει συνεντεύξεις και έχουν προγραμματίσει να πάρουν κι άλλες από πηγές που σχετίζονται με καταγγελίες εναντίον του Κομπς για σεξουαλική διακίνηση, σεξουαλική επίθεση και διανομή παράνομων ναρκωτικών και πυροβόλων όπλων. Ένας εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Μανχάταν αρνήθηκε να σχολιάσει.

Έφοδος του FBI σε σπίτια του

Ένα βίντεο κυκλοφόρησε από τα… επακόλουθα μετά την επιδρομή των Αρχών, τη Δευτέρα, στα σπίτια του Sean «Diddy Combs , στο Μαϊάμι και στο Λος Άντζελες. Όπως φαίνεται σε βίντεο που εξασφάλισε η αμερικανική ιστοσελίδα «TMZ», η έπαυλη των 40 εκατομμυρίων δολαρίων του ράπερ, με την ονομασία Χόλμπι Χιλς, έγινε άνω κάτω από τους ομοσπονδιακούς πράκτορες, με ρούχα, παπούτσια και έπιπλα πεταμένα τριγύρω, χρηματοκιβώτια σπασμένα και έγγραφα διάσπαρτα.

Στα πλάνα φαίνονται, επίσης, κομμάτια του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του Παφ Ντάντι στο πάτωμα, με την Εσωτερική Ασφάλεια να κατάσχει τους σκληρούς δίσκους του κατά τη διάρκεια της εφόδου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Page Six».