Βίντεο από κάμερα σώματος δείχνει αστυνομικούς να πυροβολούν και να σκοτώνουν έναν άντρα που κρατούσε μαχαίρι και τους επιτέθηκε τον περασμένο Μάρτιο στη Νέα Υόρκη. Λίγα λεπτά προηγουμένως φέρεται να είχε μαχαιρώσει τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια οικογενειακού πάρτι.

Το βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, δείχνει τον Djamshed Nematov με ένα μεγάλο μαχαίρι στο δεξί του χέρι καθώς κινείται προς τους αστυνομικούς, λίγα λεπτά αφότου έφτασαν στον δεύτερο όροφο μιας πολυκατοικίας στο Κουίνς στις 8 Μαρτίου.

Οι αστυνομικοί ακούγονται να φωνάζουν στον Nematov να πετάξει το μαχαίρι προτού αρχίζουν να ρίχνουν γρήγορα πολλές σφαίρες προς τον 46χρονο ύποπτο, όπως δείχνουν τα πλάνα από τρεις διαφορετικές κάμερες σώματος.

Στο 03:58 περίπου στο παρακάτω βίντεο:

Ο Nematov έπεσε στο έδαφος, ενώ μια γυναίκα ακούστηκε να ουρλιάζει. Αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τη New York Post.

Οι αστυνομικός Κίμπερλι Ο’ Ρουρκ πυροβόλησε μία φορά και ο συνάδελφός του Μάικλ Ταβέας τρεις φορές.

Η αστυνομία είχε φτάσει στο σημείο στη σκηνή μετά από αναφορές ότι ο Nematov μαχαίρωσε τη 43χρονη σύζυγό του στο στομάχι της μπροστά σε άλλους παρευρισκόμενους στο πάρτι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών. Η σύζυγος, Amira Nematov, επέζησε από το μαχαίρωμα.