Μια γυναίκα απολάμβανε τη μεσημεριανή της βόλτα στην παραλία μαζί με τον σύζυγο, όταν εντόπισε ένα περίεργο αντικείμενο στην ακτή και τελικά αποδείχτηκε πως ήταν δόντι ενός μαμούθ ηλικίας 1,8 εκατομμυρίων ετών.

Η 56χρονη Chris Bien που είναι εθελόντρια στο μουσείο Worthing και μέλος της Αρχαιολογικής Εταιρείας του Hove, αποφάσισε πριν λίγες μέρες να βγει για περπάτημα στην παραλία Holland-on-Sea στο Essex.

Έτσι, πήγε μαζί με τον σύζυγό της και σύμφωνα με τη New York Post κατά τη διάρκεια της βόλτας εντόπισε κάτι που ξεχώριζε στην ακτή και έσκυψε να το ξεθάψει για να δει τι είναι.

«Τράβηξε την προσοχή μου και έσκυψα να δω τι είναι. Τότε, σκέφτηκα πως πρέπει να είναι δόντι για να έχει τέτοιο μοτίβο. Άρχισα να το ξύνω με τα χέρια μου, αλλά ήταν τόσο βαθιά στο έδαφος που έπρεπε να φέρω εργαλεία», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν το ξέθαψε λοιπόν, συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για απολίθωμα βάρους περίπου δύο κιλών και συγκεκριμένα για δόντι μαμούθ της στέπας που έζησε πριν από 1,8 εκατομμύρια χρόνια και είναι πρόγονος του μαλλιαρού μαμούθ, που είναι γνωστό από την εποχή των παγετώνων.

Πλέον, σκοπεύει να το συντηρήσει και να το μουλιάσει σε αποσταγμένο νερό για μερικές εβδομάδες πριν το συντηρήσει με κόλλα συντήρησης και αιθανόλη, ενώ δεν ξέρει αν θα το κρατήσει ή δωρίσει σε κάποιο ίδρυμα.