Ένας καλός Σαμαρείτης στο Ρόουντ Άιλαντ έσωσε ένα μικρό παιδί που το είδε να περπατά μόνο του σε ένα μπαλκόνι. Το βίντεο-σοκ δείχνει την ηρωική προσπάθεια του άντρα, ο οποίος βοήθησε το μικρό παιδί που είχε σκαρφαλώσει από ένα παράθυρο στην κορυφή του κτιρίου, το πρωί της Τρίτης στο Woonsocket, κοντά στα σύνορα της Μασαχουσέτης.

Ο άνδρας, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, σκαρφάλωσε ηρωικά χωρίς δεύτερη σκέψη για να σώσει το δύο ετών παιδί.

Η αστυνομία είπε ότι η μητέρα του παιδιού άφησε το παράθυρο ανοιχτό κοντά στο κρεβάτι του παιδιού τη νύχτα, για να δροσίσει το δωμάτιο. «Τρελό, τι θα γινόταν αν δεν ήταν εκεί; Ξέρετε, δεν σκεφτόμαστε ότι θα συμβούν τέτοια πράγματα, αλλά συμβαίνουν συνέχεια», είπε η γειτόνισσα Μικαέλα Κάρτερ στο NBC 10. Η Μισέλ Χίγκινς, άλλη γυναίκα που βρισκόταν εκεί κοντά είπε: «Απλώς σκεφτόμουν συνεχώς “Ω, Θεέ μου. Ω, Θεέ μου. Ω, Θεέ μου. Το μωρό θα πέσει”». Όπως είπε, το ανοιχτό παράθυρο ήταν ορατό από τον δρόμο, καθώς ο άνδρας έλεγε στο μωρό να απομακρυνθεί από την άκρη του μπαλκονιού. «Δεν ξέρω πώς ανέβηκε στην άκρη του κτιρίου. Ο γιος μου λέει συνέχεια ότι πρέπει να είναι ο Spider-Man», συνέχισε η Χίγκινς, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Αφού το παιδί σώθηκε, ειδοποιήθηκε για το περιστατικό η υπηρεσία Παιδιών, Νέων και Οικογενειών, ωστόσο δεν είναι σαφές εάν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στη μητέρα του παιδιού.