Πλήγματα σε φιλοϊρανικούς στόχους στη Μέση Ανατολή πραγματοποιούν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με το ABC News, ως αντίποινα για την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε αμερικανική βάση στην Ιορδανία την περασμένη Κυριακή, όπου σκοτώθηκαν τρία μέλη της αμερικανικής υπηρεσίας και την οποία η Ουάσινγκτον απέδωσε σε ομάδες υποστηριζόμενες από το Ιράν.

Τα αντίποινα των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών άρχισαν στη Συρία και το Ιράκ, λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το ABC News.

Τα πλήγματα του αμερικανικού στρατού σήμερα στη Συρία, όπως μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα ABC και Fox News, πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά την επίσημη τελετή υποδοχής στο αμερικανικό έδαφος υπό τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, των σορών των τριών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν την Κυριακή κοντά στα συριακά σύνορα.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε προειδοποιήσει ότι η Αμερική θα απαντήσει δυναμικά, κλιμακώνοντας την αμερικανική εμπλοκή στη Μέση Ανατολή μετά από μήνες προσπάθειας να συγκρατηθούν οι εντάσεις από το να εξελιχθούν σε έναν ευρύτερο πόλεμο στην περιοχή.

Συρία: Έξι φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σε «πιθανόν αμερικανικά» πλήγματα

Tο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έξι φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε πλήγματα που «πιθανόν» πραγματοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην ανατολική Συρία.

Ο διευθυντής αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα πλήγματα «πιθανόν πραγματοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ».