Η παραμονή του βασιλιά Καρόλου στο νοσοκομείο πήρε παράταση καθώς αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση στον προστάτη, πυροδοτώντας ανησυχίες για την υγεία του μονάρχη. Ο Κάρολος σχεδίαζε να μείνει στο νοσοκομείο, το ίδιο όπου νοσηλεύεται και η Κέιτ Μίντλετον, για δύο νύχτες μετά την επέμβαση της Παρασκευής, αλλά οι γιατροί παρέτειναν τη διαμονή του.

Μια πηγή είπε στη Sun: «Ο Κάρολος θα έμενε στο νοσοκομείο για περισσότερες από δύο νύχτες μόνο εάν υπήρχε κάποιο απροσδόκητο πρόβλημα». Πρόσθεσαν ότι η επιπλέον νύχτα στην κλινική «είναι απολύτως προληπτική», αλλά μπορεί να προκαλέσει «κάποια ανησυχία».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς το Παλάτι επιβεβαίωσε ότι ο μονάρχης ενδεχομένως να χρειαστεί να αναρρώσει για έναν μήνα, ακυρώνοντας όλες τις υποχρεώσεις του το διάστημα αυτό, μεταδίδει η Daily Mail. Θα έχει μια «περίοδο ανάρρωσης», αναφέρει το Sky News, αλλά μόλις πάρει εξιτήριο θα είναι σε θέση να ασχοληθεί με κυβερνητικά έγγραφα.

Η βασίλισσα Καμίλα επισκέφθηκε τον βασιλιά το βράδυ της Κυριακής και εθεάθη χαμογελαστή στο πίσω μέρος του μαύρου Audi της καθώς έφευγε.

Ήταν η τέταρτη επίσκεψη της βασίλισσας στον σύζυγό της.