Τρομακτικό βίντεο δείχνει πολλούς αρουραίους να βγαίνουν από την κουβέρτα με την οποία προστατεύεται από το κρύο ένας άστεγος σε σταθμό του μετρό της Νέας Υόρκης.

Το viral βίντεο, που δημοσιεύτηκε στις 8 Ιανουαρίου από τον @six4bk78, δείχνει τον άστεγο άνδρα να κοιμάται στο έδαφος κάτω από μια κουβέρτα με εκτεθειμένα μόνο τα παπούτσια του σε μια πλατφόρμας του μετρό.

Ο άντρας που τραβάει το βίντεο πλησιάζει τον άστεγο που κοιμάται. Εκείνος κουνιέται κάτω από την κουβέρτα καθώς ο άνδρας τού απευθύνεται. Καθώς τραβάει την κουβέρτα, αρκετοί αρουραίοι απομακρύνονται γρήγορα.

«Ω, Θεέ μου», λέει ένα άτομο πριν το βίντεο – το οποίο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 7 εκατομμύρια προβολές στο TikTok – κοπεί.

Ο άστεγος, από την πλευρά του, φάνηκε να μην ενοχλείται καθόλου και δεν αντέδρασε.

Ο αριθμός των αστέγων έχει αυξηθεί στη Νέα Υόρκη, παρά τις προσπάθειες του δημάρχου Έρικ Άνταμς να τους απομακρύνει από τους δρόμους. Η ετήσια έρευνα για την εκτίμηση του πληθυσμού των αστέγων κατέγραψε 4.042 άτομα που κοιμούνται στους δρόμους ή στο μετρό όταν έγινε η καταμέτρηση σε όλη την πόλη τον Ιανουάριο του 2023 – από 3.439 το 2022, δηλαδή 18% αύξηση σε μόλις ένα χρόνο, σύμφωνα με τη New York Post.