Μια γυναίκα από τη Γιούτα, που ήταν διάσημη μέσα από το κανάλι της στο Youtube με συμβουλές για γονείς, δήλωσε ένοχη για τέσσερις κατηγορίες κακοποίησης ανηλίκων. Η 41χρονη Ρούμπι Φρανκ κατηγορείται πως κακοποιούσε και άφηνε τα παιδιά της υποσιτισμένα, ενώ όλα έγιναν γνωστά όταν ένα από τα παιδιά της κατάφερε να δραπετεύσει από το σπίτι που έμεναν.

Η youtuber, που κάποτε είχε πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι της, εμφανίστηκε στο δικαστήριο τη Δευτέρα (18/12) με τη στολή των φυλακών. Η Φρανκ δήλωσε ένοχη «με βαθύτατη λύπη και θλίψη για την οικογένειά μου και τα παιδιά μου». Η καταδίκη της έχει προγραμματιστεί για τις 20 Φεβρουαρίου 2024.

Η 41χρονη συνελήφθη τον Αύγουστο στο σπίτι μιας πρώην συνεργάτιδάς της, της Τζόντι Χίλντμπραντ, απ’ όπου ο υποσιτισμένος γιος της Φρανκ δραπέτευσε, καταλήγοντας να ζητά από έναν γείτονα φαγητό και νερό. Παράλληλα, συνελήφθη και η 54χρονη Χίλντμπραντ, η οποία επίσης κατηγορείται για παιδική κακοποίηση.

Η Φρανκ εμφανιζόταν σε βίντεο στο YouTube, που δημοσίευε η life coach Τζόντι Χίλντμπραντ στον ιστότοπό της. Σύμφωνα με το bbc.com, ο δικηγόρος της Φρανκ επέρριψε την ευθύνη στην κ. Χίλντμπραντ, ισχυριζόμενος ότι οδήγησε τη Φρανκ «σε λάθος δρόμο». «Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Χίλντμπραντ απομόνωνε συστηματικά τη Ρούμπι Φρανκ από την οικογένειά της, τα μεγαλύτερα παιδιά της και τον σύζυγό της, Κέβιν Φρανκ», ανέφερε η δικηγορική εταιρεία, που εκπροσωπεί τη Φρανκ. «Αυτή η παρατεταμένη απομόνωση είχε ως αποτέλεσμα η Φρανκ να διαστρεβλώσει την έννοια της ηθικής».

Ο 12χρονος γιος της Φρανκ είπε στους αστυνομικούς ότι η Χίλντμπραντ τον έδεσε με σχοινιά στους αστραγάλους και τους καρπούς του πριν δραπετεύσει από το σπίτι της τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου. Το αγόρι χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «εξαιτίας των βαθιών τραυμάτων του που προκλήθηκαν από το δέσιμο με σχοινί αλλά και από την ασιτία», ανέφεραν τότε οι αξιωματούχοι.

Επιπλέον, η κόρη της Φρανκ βρέθηκε επίσης υποσιτισμένη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Τελικά, τέσσερα από τα έξι παιδιά της τέθηκαν υπό την προστασία του κράτους.

Το κανάλι της Φρανκ στο Youtube «8 Passengers», όπου συζητούσε για την ανατροφή των παιδιών της, απενεργοποιήθηκε νωρίτερα φέτος. Όσο ήταν ανοιχτό, η Φρανκ αντιμετώπιζε αντιδράσεις για τα αυστηρά μέτρα ανατροφής των παιδιών της. Η ίδια έλεγε πως το να αφήνει νηστικά τα παιδιά της ήταν ένα μέτρο πειθαρχίας, ενώ ο γιος της ισχυρίστηκε ότι κοιμόταν επί μήνες σε ένα «πουφ» ως μορφή τιμωρίας.