Μια γυναίκα δεν μπορεί να απολαύσει ένα γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους της, με αποτέλεσμα να τρώει σχεδόν πάντα μόνη, γιατί υποστηρίζει ότι πάσχει από σπάνια πάθηση που την μετατρέπει σε επιθετικό άτομο.

Η 34χρονη Louise Lansbury αναφέρει ότι νοσεί από διαταραχή που ονομάζεται μισοφωνία και την κάνει να υποφέρει από εξαιρετική ευαισθησία στους ήχους, ειδικά όταν ακούει άλλους ανθρώπους να τρώνε. Τότε, μπορεί να θυμώσει αρκετά, ώστε να βγει εκτός εαυτού, ή να απογοητευτεί και να γεμίσει οργή, σαν να άκουσε μια δυσάρεστη είδηση.

«Συνήθως τρώω όσο πιο γρήγορα μπορώ και μετά πηγαίνω στο δωμάτιό μου, ώστε να μην γίνω έξαλλη και ξεσπάσω», λέει χαρακτηριστικά, με βάση την Mirror.

«Πάντα είχα πολύ ευαίσθητη ακοή, τα πράγματα πάντα μου φαινόταν πιο δυνατά σε σχέση με ότι άκουγαν οι άλλοι. Όταν θύμωνα, συμπεριφερόμουν ως παιδί. Όταν ζούσα με τους γονείς μου, ξεσπούσα, έτρεχα σε όποιον έτρωγε δυνατά, έτρεχα στο δωμάτιό μου και έμενα εκεί σιωπηλή», λέει η Louise για τη διαταραχή που αντιμετωπίζει.

Επίσης, σημειώνει ότι «καθώς μεγάλωσα, συνειδητοποίησα ότι ορισμένοι ήχοι άρχισαν να με κάνουν να νιώθω θυμό και τα τελευταία 10 περίπου χρόνια έχει μετατραπεί σε οργή. Έτσι αποφεύγω να τρώω με ανθρώπους πάση θυσία, φοβάμαι ότι θα ξεσπάσω. Έπρεπε να μάθω πώς να ελέγχω τον θυμό και την οργή, οπότε απλά απομακρύνομαι».

Έτσι, αποφεύγει τις δημόσιες εξόδους, ειδικά σε εστιατόρια και φροντίζει να πάρει το γεύμα από το μαγαζί, ώστε να φάει μόνη. Σε περίπτωση όμως που πρέπει να είναι με άλλους ανθρώπους, κάνει τεχνικές αναπνοής για να ελέγξει τα νεύρα της ή βάζει ακουστικά με χαλαρωτική μουσική.

Επιπλέον, είναι αναγκασμένη να φοράει ωτοασπίδες τόσο τον ύπνο, αλλά και όταν υπάρχει φασαρία στο δρόμο, όπως αν έχει κίνηση. Τα αυτιά της λοιπόν έχουν γίνει ευαίσθητα και σε μερικές περιπτώσεις έχει χρειαστεί να αφαιρέσει τις ωτοασπίδες, γιατί κόλλησαν.

Πλέον, δηλώνει ότι είναι συνέχεια τσιτωμένη και προσπαθεί να το αντιμετωπίσει, αλλά και να εξηγήσει την κατάσταση τους οικείους της, επειδή μερικοί θεωρούν πως λέει ψέματα και όλα είναι βγαλμένα από το μυαλό της.

«Αισθάνομαι ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το επινοώ, αλλά δεν το κάνω. Προσπαθήστε να έχετε κάποιον να τρώει δίπλα στο αυτί σας με το στόμα του ανοιχτό και φανταστείτε ότι κάθε ήχος που ακούγεται, ενισχύεται συνέχεια. Ξέρω ότι αυτή είναι η δική μου κατάσταση και πρέπει να το αντιμετωπίσω, αλλά λίγο σεβασμό είναι το μόνο που ζητάω», λέει η 34χρονη για την κατάσταση που βιώνει.